, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Πρωταπριλιά κρύβει το μυστικό της κάλπης!

Την Πρωταπριλιά, όπως όλα δείχνουν, θα μάθουμε πότε θα στηθούν οι βουλευτικές κάλπες και αν θα συμπέσουν με τις ευρωπαϊκές και τις αυτοδιοικητικές, οι οποίες «κλείδωσαν» για τις 26 Μαΐου.

Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, που έχει την αρμοδιότητα για την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας, εμφανίζεται να έχει πάρει το πράσινο φως του Μεγάρου Μαξίμου και την 1η Απριλίου θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, μεταξύ των οποίων και η ταυτόχρονη διεξαγωγή όλων των αναμετρήσεων.

Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που έχει υπόψη του το protothema.gr, οι υπηρεσίες του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργείου έχουν ήδη ξεκινήσει τους διαγωνισμούς για την προμήθεια του εκλογικού υλικού τόσο για την αναμέτρηση των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών όσο και των βουλευτικών.

Επισημαίνεται, μάλιστα, προς τους προμηθευτές που έχουν αναλάβει την προμήθεια της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής για τις πολλαπλές ψηφοφορίες ότι τα επιμέρους υλικά, όπως οι κάλπες, τα ψηφοδέλτια και τα παραβάν, πρέπει να είναι ετοιμοπαράδοτα το διάστημα από 1 έως 20 Απριλίου και εφόσον απαιτηθεί έξτρα υλικό οφείλουν να ολοκληρώσουν την παράδοση έως τις 15 Μαΐου.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται διπλασιασμός των εκλογικών τμημάτων, από περίπου 20.000 που ήταν στις προηγούμενες εκλογές, σε 40.000 προκειμένου να διευκολυνθεί το σενάριο των ταυτόχρονων εκλογών.

Σε αυτό το σενάριο συγκλίνει και η παραγγελία για τουλάχιστον 106.000 νέες κάλπες, καθώς αν διεξαχθούν ταυτόχρονα όλες οι αναμετρήσεις θα απαιτηθούν 5 κάλπες για κάθε τμήμα. Άρα 106.000 κάλπες διά 5 αναμετρήσεις ίσον 21.200 τμήματα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι σαφές ότι το Μέγαρο Μαξίμου αποκτά τη δυνατότητα εκλογικού αιφνιδιασμού από την Πρωταπριλιά. Το γεγονός άλλωστε ότι το ελάχιστο διάστημα μεταξύ προκήρυξης και διενέργειας εθνικών εκλογών είναι 21-22 ημέρες σημαίνει ότι ο Μάρτιος βγαίνει ουσιαστικά εκτός προγνωστικών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.