, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η πρόγνωση του σημερινού καιρού – Βροχή στη Θεσσαλονίκη

Βροχές και τοπικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση μετά το απόγευμα και από τα δυτικά, ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο και σχεδόν θυελλώδεις στο Ιόνιο με γρήγορη εξασθένηση, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Πιο αναλυτικά:
Για την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με πιθανότητα για κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, Ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα και μετά το μεσημέρι στη Χαλκιδική, ενώ ισχυροί θα πνέουν οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη. Βαθμιαία και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μετά το απόγευμα θα περιοριστούν στα νησιά του Ανατολικού και Βορείου Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 14 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 9 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες θυελλώδεις 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Άστατο καιρό, με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες , αλλά και διαστήματα βελτίωσης περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες ισχυροί 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Νεφώσεις με παροδικές βροχές και από το απόγευμα τοπικές καταιγίδες, με βελτίωση όμως στη συνέχεια περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.
Πηγή: meteo.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.