, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η πρόγνωση του σημερινού καιρού

ÁÕÎÇÌÅÍÁ ÔÁ ÌÅÔÑÁ ÁÓÖÁËÅÉÁÓ ÓÔÇÍ ÐÁÑÁËÉÁ ÔÇÓ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ ÐÑÏÊÅÉÌÅÍÏÕ ÍÁ ÁÐÏÔÑÁÐÅÉ ÅÍÄÅ×ÏÌÅÍÇ ÑÉØÇ ÓÔÁÕÑÏÕ ÓÔÁ ÍÅÑÁ ÔÏÕ ÈÅÑÌÁÉÊÏÕ (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÔÑÕØÁÍÇÓ)

Τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια αναμένονται την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά. Βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, νεφώσεις κατά τόπους αναμένονται κατά κύριο λόγο στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στο Νότιο Ιόνιο και στο Αιγαίο, οι οποίες σταδιακά έως το απόγευμα θα περιοριστούν στο Αιγαίο, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο και στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα περιοριστούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των παραπάνω ηπειρωτικών περιοχών και της Κρήτης.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 14, στη Θεσσαλία από 5 έως 13, στην Ήπειρο από 5 έως 17, στην Ανατολική Στερεά από 7 έως 12, στη Δυτική Στερεά από 7 έως 15, στην Πελοπόννησο από 9 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 14, στις Κυκλάδες από 9 έως 13, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 16 και στην Κρήτη από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ (τοπικά στον Πατραϊκό έως 7 μποφόρ), από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων στα βόρεια έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι και απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.