, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η «Ριβιέρα» της Θεσσαλονίκης θα προκαλέσει έκρηξη στη δημοφιλία της πόλης

ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ*
Η «Ριβιέρα της Θεσσαλονίκης» είναι ένα όραμα άμεσης αξιοποίησης όλου του παραλιακού μετώπου. Είναι έργο που θα ενώσει την Ανατολική με την Δυτική Θεσσαλονίκη, απολαμβάνοντας την εικόνα ενός ενιαίου θαλάσσιου μετώπου με την αλληλουχία των Δήμων Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, Δέλτα, Θέρμης και Θερμαϊκού. Η ανάπλαση της παράκτιας ζώνης θα εκτείνεται σε μήκος 40 χλμ. από τη δυτική είσοδο έως το Μεγάλο Έμβολο του Αγγελοχωρίου με πλωτές εξέδρες, μαρίνες για χρήση σκαφών και ψυχαγωγία, ναυταθλητισμό, επιχειρηματικές και πολιτιστικές χρήσεις.
Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επίσπευσε τις διαδικασίες μελετών η ενώ κοινή πρωτοβουλία της διοίκησης της περιφέρειας με το ΤΕΕ/ΤΚΜ και τους παράκτιους δήμους έχει στόχο να μπει μια τάξη στο θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης, να καταργήσουμε την ασυνέχεια δημιουργώντας έναν ενιαίο χώρο από το Καλοχώρι μέχρι το Αγγελοχώρι, αξιοποιώντας το παραλιακό μέτωπο προς όφελος της πόλης, της τοπικής κοινωνίας και των συμπολιτών μας.
Οι προοπτικές που ανοίγονται είναι τεράστιες, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα εκτιναχτεί η ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα, θα ανα-βαθμιστούν περιοχές που σήμερα, είναι άντρο παραβατικότητας όπως η εξυγίανση του Δενδροποτάμου με την δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου και περιπατικών αξόνων όπως αυτός από το νέο Μουσείο Ολοκαυτώματος ώς την πλατεία Ελευθερίας.
Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός παραλιακού μετώπου που θα γίνει πόλος ανάπτυξης και οικονομικής δραστηριότητας και η αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των πολιτών. Με ενιαία πολεοδομική αντιμετώπιση της περιοχής του Μεγάρου Μουσικής – Ποσειδωνίου – Αλλατίνη, διερεύνηση χωροθέτησης Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Κεντρικής Μακεδονίας, χωροθετήσεις και ανάγκες για λιμενικές υποδομές εξυπηρέτησης των σκαφών κάθε κατηγορίας, επανάκτηση του ρόλου της παράκτιας περιοχής του Δήμου Θερμαϊκού ως κύριας ζώνης θαλάσσιας αναψυχής του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.
Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου θα αλλάξει την εικόνα της πόλης διεθνώς, προκαλώντας μία έκρηξη αφίξεων τουριστών καθώς η αναμόρφωση της Θεσσαλονίκης θα την καταστήσει έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των ξένων επισκεπτών. Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, έχει ολοκληρωμένο σχέδιο και το υλοποιήσει.
* Η Γερογιάννη Δήμητρα είναι Τραπεζικός Σύμβουλος, Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Νομού Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα, Ε-mail: [email protected], Fb: Δήμητρα Γερογιάννη
Διεύθυνση: Τσιμισκή 84, Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.