, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Η Ρωσία στηρίζει την Τουρκία και επιτίθεται στην ΕΕ

Την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία εξαιτίας της προκλητικής της δραστηριότητας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου καταδίκασε σήμερα η Μόσχα, δηλώνοντας ότι δεν θα αποδεχθεί τις πιέσεις που ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω κυρώσεων στην Τουρκία.
Η Ρωσία δεν μπορεί να αποδεχθεί τη μονομερή πολιτική κυρώσεων της Ε.Ε. σε σχέση με την Τουρκία, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
«Φυσικά, αυτό είναι ζήτημα της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξεκινάμε από το ότι οι πιέσεις μέσω κυρώσεων, αν και, δυστυχώς, συνιστούν ήδη παράγοντα των σημερινών διεθνών σχέσεων, δεν προέρχονται σαφώς από το οπλοστάσιο της διπλωματίας. Και βεβαίως δεν πρέπει να βρίσκονται στη βάση της διεθνούς πολιτικής. Αυτό οδηγεί σε πολύ θλιβερές συνέπειες» δήλωσε η Ζαχάροβα.
Όπως συμπλήρωσε, «είμαστε αναγκασμένοι να διαπιστώσουμε ότι σε μεγάλο βαθμό αυτές είναι μέρος της σημερινής πραγματικότητας, αλλά όταν γίνονται μονομερώς είναι μη νόμιμες. Και φυσικά μια τέτοια πολιτική επιθετικής άσκησης πιέσεων για την επίτευξη ιδίων συμφερόντων δεν μπορούμε να την αποδεχθούμε».
Πηγή: Naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.