, Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

search icon search icon

Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 83η ΔΕΘ (Live)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της 83ης ΔΕΘ.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξειδικεύει τις προτάσεις που περιέγραψε χθες από το Βελλίδειο στέλνοντας το μήνυμα ότι η βελτίωση της καθημερινότητας αφορά όλους τους Ελληνες και τονίζοντας ότι το σχέδιό του είναι διαφορετικό από του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
“Δεν έχουμε το ίδιο πρόγραμμα με τον Τσίπρα. Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει ένα συνολικό σχέδιο για την ανάταξη της χώρας”,δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε ότι είναι σημαντικό η χώρα να είναι εντός αγορών και αν ο λαός τον εμπιστευτεί και γίνει πρωθυπουργός,πρώτη του προτεραιότητα θα είναι η σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού.
«Δέσμευσή μου η σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού», πρόσθεσε.
«Στις 21 Αυγούστου τέλειωσε το τρίτο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Ο βασικός σκοπός του ήταν κατά τη διάρκεια αυτού η χώρα να αποκαταστήσει σταδιακά την πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου. Σήμερα όμως η Ελλάδα είναι εκτός αγορών και αυτό δημιουργεί εξαιρετικά προβληματική συγκυρία για την πατρίδα μας. Δεσμεύομαι ότι προτεραιότητα μας θα είναι η σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού. Η Ελλάδα βγαίνει από το τρίτο πρόγραμμα με αυστηρά πρωτογενή πλεονάσματα, με προψηφισμένα μέτρα για συντάξεις και μείωση του αφορολόγητου, αυτό ονομάζουμε τέταρτο μνημόνιο», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Για συντάξεις – αφορολόγητο είπε: «Η μείωση των συντάξεων είναι ψηφισμένη από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν συμπεριλαμβάνεται στο τρίο μνημόνιο, είναι τίμημα της αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα. Καταθέσαμε τροπολογία για να πάρει η κυβέρνηση πίσω την μείωση των συντάξεων. Κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους κατάμουτρα. Δεν το ψηφίσαμε, μακάρι να μην εφαρμοστεί.
Το αφορολόγητο είναι επίσης ψηφισμένο γι’ αυτό πρέπει αν μειώσουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή. Λέμε ότι ο συντελεστής αυτός πρέπει να είναι 9%.
Δεν έχω συναντήσει κανένα νέο που να πιστεύει ότι θα πάρει σύνταξη. Ο κάθε νέος πρέπει να γνωρίζει ένα απόθεμα δικό του, που θα τοκίζεται και στο τέλος αυτός ο κουμπαράς θα είναι δικός του και θα ισοδυναμεί με μία επικουρική σύνταξη πολύ υψηλότερες από τις σημερινές».

Για  ΕΝΦΙΑ
Eίναι μια πρωτοβουλία που ενισχύει την τοπική αυτοδιοίκηση». «Έως το 2021 η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ και πόσο χαμηλός ή υψηλός είναι θα καθορίζεται από τους δήμους, με ταυτόχρονη περικοπή κεντρικών πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν ένας δήμαρχος θέλει να αυξήσει τον τοπικό φόρο θα μπορεί να το κάνει, αλλά θα λογοδοτεί στους πολίτες και για τον φόρο που επιβάλλει αλλά και για τις παροχές που θα προσφέρει στους πολίτες.
 Για συμφωνία Πρεσπών 

Οι Έλληνες ξέρουν ποιος τους εξαπάτησε. Στο λήμμα λαϊκιστής στο λεξικό Μπαμπινιώτη είναι γραμμένο το όνομα Τσίπρα.”Τσάμπα μάγκας είναι ο Καμμένος που δεν συμφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών και στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα. Εμεις δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία όταν θα έρθει στη Βουλή αλλά κυρωμένη συμφωνία παράγει αποτελέσματα και είναι δύσκολο να ανατραπούν. Εμείς έχουμε την ίδια γλώσσα,εντός και εκτός συνόρων.
Για τον ΟΑΣΘ
Τραγική η κατάσταση με τις αστικές συγκοινωνίες.Το σύστημα θα καταρρεύσει. Θα δούμε το θέμα του ΟΑΣΘ με μεγάλη προσοχή. Είναι ζήτημα κατεπείγουσας προτεραιότητας για τη Νέα Δημοκρατία.
Ερωτηθείς για τα μέτρα που εξήγγειλε και αν θα γίνουν αποδεκτά από τους θεσμούς, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «μεγάλο μέρος του προγράμματος μας είναι αυστηρότατα κοστολογημένο και στηρίζεται στη λογική ότι θα πείσουμε τους εταίρους να μειώσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα.
“Δίνω έμφαση την βελτίωση της φορολογικής συνείδησης έχουμε δυνατότητα να εντοπίζουμε τους κακοπληρωτές κυρίως μέσα απο ηλεκτρονικές συναλλαγές. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική κοινωνία.Έχω δεσμευτεί στη μείωση του ΦΠΑ το ξανακαναμε. Με μείωση  των φορολογικών  συντελεστών θετικές συνέπειες  φορολογική συμμόρφωση” είπε μεταξύ άλλων.
«Ζούμε κάτι χειρότερο από αυτό που έζησε η ελληνική Δημοκρατία στο παρελθόν της, ο διχασμός είναι ένα δηλητήριο. Μπορεί οι πολιτικές μας να μη μπορούν να ωφελήσουν τους πάντες αλλά ο διχασμός δεν μπορεί να είναι το πρόταγμα. Ο κ. Τσίπρας τραυματίζει την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, έχω πρόθεση να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων ακόμη και αυτών που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. ερωτηθείς για το κλίμα διχασμού στη χώρα.
«Ζούμε τις χειρότερες στιγμές της δημοκρατίας μετά τη Μεταπολίτευση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας χάνει τις εκλογές και διχάζει, αλλά έτσι κάνει ζημιά στη χώρα».
Αναθεώρηση του Συντάγματος
«Δεν μπορεί να υπάρξει κανένα δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης. «Ο κ. Τσίπρας ξεθάβει την αναθεώρηση του Συντάγματος λίγο πριν τις εκλογές», είπε και πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. δεν θα μπει σε συζήτηση για την αναθεώρηση αν σημαντικά άρθρα όπως το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν μπουν σε αναθεωρητική διαδικασία.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικά συνεργασιών είπε και αυτοδυναμία να εξασφαλίσουμε θα επιδιώξω πολιτικές και κοινωνικές συγκλίσεις.
«Η πρόσβαση στις αγορές είναι για μένα 1ος στόχος. Το “μαξιλάρι” δεν είναι για να φαγωθεί, είναι για να φτάσουμε με ασφάλεια στις αγορές», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι “θα διατηρηθεί το χαρτοφυλάκειο του ΥΜΑΘ”.
Για συγκρότηση του κυβερνητικού σχήματος που θα επιλέξει
Εκτιμώ τη νεότητα και την εμπειρία θα αξιολογηθούν  όλοι και όλα σίγουρα στα ζητήματα ηθικής τάξης δεν χώρα έκπτωση
Για τραγωδία στο Μάτι
Η κυβέρνηση λειτούργησε με  κυνισμό ο πρωθυπουργός δε ζήτησε συγνώμη γνώριζε η δε γνώριζε  για νεκρούς. Αν γνώριζε είναι  ψεύτης κ υποκριτής αν δε γνώριζε είναι ανίκανος διαχειριστής. Εαν είχε δοθεί εντολή εκκένωσης στο Μάτι θα είχαν σωθεί ζωές.
Για εξεταστική 
Σε ερώτηση για το τι σκοπεύει να κάνει με τα σκάνδαλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν έχει κανένα ηθικό πλεονέκτημα. Μέρος αναπόσπαστο του χαρακτήρα ενός δημόσιου άντρα είναι να λέει την αλήθεια. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη. Δεν θα παρεμβαίνω στα χωράφια της. Δεν θα υπάρχουν τηλέφωνα από συνεργάτες μου σε δικαστές. Αυτό σημαίνει ανεξάρτητη δικαιοσύνη κι αυτά τελειώνουν με τη ΝΔ. Έχω δεσμευτεί για μία εξεταστική: Για το τι έγινε το πρώτο εξάμηνο το 2015. Για να μάθουν οι πολίτες τι έγινε εκείνη την καταστροφική περίοδο. Ο κ. Τσίπρας πήγε και είπε στο Ευρωκοινοβούλιο τι ζημιά έγινε στις τράπεζες; Είναι ή άσχετος ή ψεύτης γιατί η αξία που είχε το ελληνικό δημόσιο ξεπερνούσε τα 20 δις ευρώ».
Για τις εκλογές και την απλή αναλογική ανέφερε: «Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα υπάρχει προεδρική πλειοψηφία στην επόμενη βουλή. Αλλά είμαι βέβαιος ότι θα έχει ήδη αλλάξει ο νόμος».
Σε άλλη ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Να επαναλάβω ότι καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε δεχθεί την εκχώρηση γλώσσας και ταυτότητας. Συνθέτουν τον πυρήνα ενός εν δυνάμει αλυτρωτισμού. Τα τηλεγραφήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύουν τι; Ότι η μόνιμη διεκδίκηση ήταν να πετύχουν κατοχύρωση γλώσσας και εθνότητας. Και το πέτυχαν».
Για τους νέους
Οι νέοι πρέπει να ψηφίσουν ελπίζω να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία. Η βασική μου προτεραιότητα κινείται σε δύο κατευθύνσεις Παιδεία και δουλειές γιαυτό επιμένω σε μεταρρύθμισεις. «Η ιστορία δεν γράφεται από αυτούς που απέχουν», σημείωσε.
Η πολιτική για το δημόσιο τομέα
Δε θα γίνουν απολύσεις αυτό δε σημαίνει ότι θα παίρνουμε έναν νέο για κάθε έναν που θα συνταξιοδοτείται. Έχω άποψη για το πως μπορεί το δημόσιο να λειτουργήσει καλύτερα. Επιμένω στην αξιολόγηση όχι ως τιμωρητικό μέσο άλλα ως μέσο βελτίωσης. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της δημόσιας διοίκησης δεν έχει εφαρμοστεί από την παρούσα κυβέρνηση.
Για πρόεδρο Δημοκρατίας
«Θα υπάρξει πλειοψηφία για την προεδρική εκλογή του 2020. Αλλά πριν την εκλογή θα υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου», είπε ο Κυρ.  Μητσοτάκης. «Δεν θα οδηγηθούμε σε πολιτική αναστάτωση γιατί κάποιοι θα επιλέξουν να εργαλειοποιήσουν το Σύνταγμα όπως έγινε το 2015. Στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση θα αποσυνδεθεί η Προεδρική εκλογή από τη διάλυση της Βουλής», επεσήμανε σε ερώτηση για ενδεχόμενη στήριξη του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας σε επόμενες εκλογές σχολιάζοντας ότι έχει «καλή θεσμική συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Για τις 120 δόσεις και τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις
“Θα πρέπει με θάρρος να διαγράψουμε παλιές ανείσπρακτες οφειλές. Είναι χάσιμο χρόνου και δεν πρόκειται  να εισπραχθούν απ τη στιγμή που υπάρχει απόφαση του ΣτΕ για δυνατότητα διαγραφής μετά από 5 χρόνια” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας Παρασκήνιο.
Όπως είπε ο κ Μητσοτάκης οι 4 στους 5 οφειλέτες  χρωστάνε κάτω από 3000 ευρώ” και εξήγγειλε την πρόθεση του όταν αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνσης της χώρας να θεσπίσει  μια τολμηρή ρύθμιση που θα θέτει ένα ελάχιστο τα 20 ευρώ το μήνα.
Ο κ Μητσοτάκης μίλησε για ενιαία αντιμετώπιση των οφειλών.”Έχει ξεπεράσει τα 130 δις το ιδιωτικό χρέος την τελευταίοι 3ετία που οφείλεται στην υψηλή φορολόγηση” τόνισε
Για σύνθεση κυβέρνησης
«Θα βάλω πρόσωπα και από την κεντροαριστερά στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης. «Και στην κυβέρνηση ακόμη κι αν είμαι αυτοδύναμος», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Για εκλογές στην Αυτοδιοίκηση
Στις περιφερειακές εκλογές θ στηρίξουμε πρόσωπα.Δεν υπάρχει ίδια ανάγκη στους δήμους Στις περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν το Μάιο του 2019, η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει πρόσωπα και συνδυασμούς,είπε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δεν υπάρχει ίδια ανάγκη με τους δήμους,είπε. Θα δούμε τι θα κάνουμε με τους δήμους,υπογράμμισε,καθώς εκεί δεν υπάρχει ανάγκη για χρίσματα και στήριξη.
Για τα εργασιακά δικαιώματα και τον κατώτατο μισθό 
Σε ερώτηση για τα εργασιακά δικαιώματα και τον κατώτατο μισθό, ανέφερε: «Ως προς τον κατώτατο μισθό, είπα και χθες ότι είμαστε υπέρ των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και υπάρχει δυνατότητα αύξησης του κατώτατου μισθού.
Θίξατε το ζήτημα της υπερίσχυσης των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών. Δεν έχω πρόβλημα με τις κλαδικές. Θέλω δικλείδα ασφαλείας ώστε αν μια επιχείρηση, με την σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και της εργοδοσίας, κρίνει ότι θα πρέπει αν αποκλίνουν από μία κλαδική συμφωνία, η επιχείρηση να μπορεί να το κάνει.
Έχω μιλήσει για την ανάγκη εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας. Ο διαχωρισμός των κακών εργοδοτών και των καλών εργαζομένων είναι ξεπερασμένος».
Για το νόμο Παρασκευόπουλου και τα ζητήματα ασφάλειας
Σε σχέση με την ασφάλεια και το νόμο Παρασκευόπουλου, είπε: «Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ευημερίας και Δημοκρατίας. Περισσότερο ανασφαλείς αισθάνονται οι πολίτες στις φτωχότερες συνοικίες. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ακροδεξιά ατζέντα ότι διαμαρτυρόμαστε για το μοναδικό φαινόμενο ένας καταδικασμένος 11 φορές ισόβια για 11 δολοφονίες να τυγχάνει εύνοιας από την Δικαιοσύνη. Έβλεπα τα στοιχεία για τις μικροληστείες.
Έχουν εκτιναχθεί. Αισθάνονται ανασφαλείς οι πολίτες. Η πρώτη προτεραιότητα κάθε κράτους είναι να προστατεύει την ζωή και την περιουσία των πολιτών. Για τον νόμο Παρασκευόπουλου τα είπαμε πολλές φορές. Έκανε τις φυλακές περιστρεφόμενη πόρτα. Σε λίγο θα ζητούν ειδική άδεια για να ξαναμπούν στις φυλακές. Αυτό με τον νόμο Παρασκευόπουλου είναι πρωτοφανές».
Για ΜΚΟ και μεταναστευτικό 
«Αυτό που συμβαίνει στη Μόρια είναι ντροπή, η απόλυτη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής από μία δήθεν αριστερή κυβέρνηση. Όταν μάλιστα έχουν έρθει στη χώρα τόσα χρήματα, να λέει ο ΟΗΕ ότι ούτε στην Αφρική δεν υπάρχουν τέτοια κέντρα, η ευθύνη είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για τις άθλιες συνθήκες στη Μόρια.
«Ο λόγος για ασφαλή σύνορα γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Ο μόνος που δεν ενδιαφέρεται είναι ο κ. Τσίπρας», πρόσθεσε. «Εμείς την επόμενη μέρα, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια των συνόρων. Χαιρετίζω την πρόταση του κ. Γιούνκερ για την ενίσχυση της συνοριοφυλακής. Επίσης θα απλοποιήσουμε τη διαδικασία ασύλου, δεν θα υπάρχουν τέσσερα στάδια» επεσήμανε και τόνισε ότι «εδώ δεν υπάρχει απλώς σπατάλη, υπάρχει διασπάθιση πόρων». «Θα το ψάξουμε», δεσμεύτηκε.
Για τα ανοίγματα στην κεντροαριστερά, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:  «ότι θα δείτε πρόσωπα και νωρίτερα από τις εξελίξεις για τις εκλογές».
Για τα ενεργειακά, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Η κατάσταση για την ΔΕΗ είναι κρίσιμη. Η ΔΕΗ θα πρέπει να αναζητήσει και στρατηγικό επενδυτή που θα την βοηθήσει με πρόσθετα κεφάλαια και τεχνοκρατικό management που είναι σήμερα απολύτως απαραίτητα. Είναι επιβεβλημένο να διασυνδεθεί η Κρήτη με το κυρίως σύστημα της ηπειρωτικής Ελλάδας».
Σε άλλη ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών
«Καταλαβαίνω γιατί οι σύμμαχοί μας νοιάζονται να έχει θετική κατάληξη το δημοψήφισμα και να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Με ενοχλεί όμως ότι δεν υπάρχει η κατανόηση γιατί αυτό το ζήτημα είναι συναισθηματικά τόσο σημαντικό για όλη την Ελλάδα. Το βασικό πρόβλημα είναι η εκχώρηση μακεδονικής γλώσσας και εθνότητα. Εάν παραλάβουμε μια διαπραγμάτευση που θα ξεκινήσει από την αρχή, θα ξεκινήσουμε από την μακεδονική γλώσσα και εθνότητα όπως δεν το δεχθήκανε όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί πλην του κ Τσίπρα”
Σε άλλη ερώτηση για την ασφάλεια και για τις άδειες Κουφοντίνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Ο συγκεκριμένος έχει και μια άλλη διάσταση. Είναι 11 φορές καταδικασμένος για δολοφονίες. Δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη και είναι ο de facto καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών. Τι θέλετε να κάνω; Να κάθομαι να τον κοιτάω; Το καθεστώς των αδειών για καταδικασμένους σε ισόβια θα αλλάξει».
«Δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στη Ν.Δ.»
Αναφερόμενος στην ιδεολογική τάση του κόμματός του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στη ΝΔο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με τον κ. Καμμένο», ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχει υπουργός της κυβέρνησης που η συμπεριφορά του είναι φασιστική».
«Δεν έχουμε κανέναν κοινό με τον κ. Σαλβίνι», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Για δημόσια έργα
Αναφερόμενος στα δημόσια έργα και τους αυτοκινητοδρόμους, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως θα υπάρχει «αυστηρή προτεροποίηση για έργα εθνικής σημασίας».
«Έχουμε λίγα αλλα σημαντικά κενά στο δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων. Δέσμευση για εμάς ο βόρειος άξονας να ολοκληρωθεί άμεσα. Θα σπάσουμε την απομόνωση των δύο περιφερειακών ενοτήτων, Πέλλα και στην Δράμα που έχουν πρόβλημα πρόσβασης με την Εγνατία Οδό και τη Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε.
Στήριξη κτηνοτροφίας και παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος ερώτηση της Βιβής Ανδρίτσου από την εφημερίδα karfitsa.
“Ο κλάδος αφανίζεται χάνουμε ζωικό κεφάλαιο με πολύ μεγάλους ρυθμούς. Αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν έχουν κανένα απολύτως μέλλον” είπε ο κ Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση της Βιβής Ανδρίτσου από την εφημερίδα karfitsa. Ο κ Μητσοτάκης  αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στα Γρεβενά και στη συζήτηση με κτηνοτρόφους οι οποίοι δεν του ζήτησαν όπως είπε μείωση φορολογίας αλλά να βοηθήσει στις τιμές του γάλακτος. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι παράνομες ελληνοποιήσεις  γάλακτος κάποιοι βαφτίζουν προϊόντα ελληνικά φτιάχνουν φέτα με εισαγόμενο γάλα. “Θα τους βρούμε, ξέρουμε ποίοι είναι” είπε ο κ Μητσοτάκης ο οποίος κατέστησε σαφές ότι”αν θέλουμε να φροντίσουμε τα προϊόντα μας πρέπει να επενδύσουμε στην ποιότητα.  “Απόλυτη έμφαση στην πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων είναι  χρέος τιμής που το αναλαμβάνουν απέναντι σε ανθρώπους που  κάνουν δυσκολη δουλειά κια σε ανθρώπους που στηρίζουν την ελληνική ύπαιθρο” κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.