, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Η τέχνη ως μοχλός ανάπτυξης στο δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη

Η συμβολή της τέχνης στην ανάπτυξη και το επιχειρείν, θα βρεθεί στο επίκεντρο της διάλεξης που διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και συμπεριλαμβάνεται στον κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων «Καλώ στο Βήμα».

Στη διάρκεια της διάλεξης που έχει θέμα «Η τέχνη ως μοχλός ανάπτυξης» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Μαρτίου και ώρα 19:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του Δημαρχείου Πανοράματος (Αποστόλου Σαμανίδη 21), οι εκλεκτοί ομιλητές θα αναφερθούν στην συμβολή της τέχνης στην ανάπτυξη και στο επιχειρείν.

Θέτοντας ερωτήματα για το κατά πόσο η Ελλάδα ως μια χώρα που παρήγαγε πάντα τέχνη και πολιτισμό μπορεί σήμερα να εκμεταλλευτεί αυτό το ανεξάντλητο κεφάλαιο ή αναζητώντας τους τρόπους που το κράτος,  η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και το ελληνικό επιχειρείν μπορούν να αναδείξουν την τέχνη και τον πολιτισμό ως μια έξυπνη διέξοδο από την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο μαθηματικός, αντικέρ και δημοπράτης Σπύρος Μυρωνίδης, που είναι ιδρυτής και CEO της εταιρίας «Myro Antiques House», o οικονομολόγος και διευθυντής της «Myro Gallery» Θάνος Λούδας και ο σχεδιαστής και εικαστικός επιμελητής της «Myro Antiques House» Πάρης Καπράλος.

Να σημειωθεί ότι θεματολογία των ομιλιών με γενικό τίτλο «Καλώ στο Βήμα» -με είσοδο ελεύθερη για το κοινό- είναι ποικίλη και εκτός από το ζήτημα της τέχνης ως μοχλό ανάπτυξης  έχει παρουσιάσει συζητήσεις που αφορούσαν στα μυστικά της μαγειρικής, την Ιστορία και την Ιατρική, αλλά και θέματα που άπτονται της Φιλοσοφίας, της Επιστήμης, της καθημερινότητας, της διαχρονικότητας της ελληνικής γλώσσας, του περιβάλλοντος και της ανακύκλωσης.

Ο κύκλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων ξεκίνησε τον Οκτώβριο και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του Μαΐου, ενώ την επιμέλειά τους  έχει ο Χρήστος Κοκκινάκης (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.