, Σάββατο
16 Μαρτίου 2024

Η τεχνολογία «σύμμαχος» στην ασφάλεια … εξ αποστάσεως

Η εξάπλωση του κορονοϊού πέρα από την απειλή προς την ανθρώπινη ζωή, που είναι το πιο σημαντικό από όλα, έχει δείξει τα «δόντια» του και σε επιχειρήσεις. Άλλες χρειάστηκαν να αναστείλουν την λειτουργία τους, κάποιες να εντάξουν την εξ αποστάσεως εργασία ή να συνεχίσουν να λειτουργούν τηρώντας τους κανόνες υγιεινής για την αποφυγή του συγχρωτισμού.
Αυτή η περίοδος είναι αναμφισβήτητα κομβικό σημείο για αρκετές εταιρείες, με πολλές να προσπαθούν να βρουν την λύση μέσω της εξέλιξης της τεχνολογίας και τα οφέλη που έχει. Ειδικότερα, ο Παύλος Κοχλιαρίδης, ιδιοκτήτης της Alfakom GPS, μιλώντας στην Karfitsa εξήγησε ότι η τεχνολογία είναι πλέον σε σημείο που μπορεί να «λύσει» τα χέρια σε επαγγελματίες διαφόρων κλάδων.
«Λόγω της κατάστασης που επικρατεί και για να αποφευχθούν τα χειρότερα μένουμε σπίτι για να υπερπηδήσουμε και αυτό το εμπόδιο και να βγούμε πιο δυνατοί. Όμως αυτό δεν πρέπει να αγχώνει τους επαγγελματίες καθώς υπάρχουν υπηρεσίες για να δουλέψουν από το σπίτι και να μην χρειάζεται να απέχουν από τις καθημερινές δραστηριότητες», τονίζει ο κ. Κοχλιαρίδης. «Για παράδειγμα, στην Alfakom παρέχουμε την ασφάλεια για την περιουσία για παντός τύπου οχημάτων, τα διασφαλίζουμε σε περίπτωση κλοπής και μπορούν να έχουν την πλήρη εποπτεία ανά πάσα στιγμή για το που βρίσκονται τα οχήματά τους από το σπίτι τους», σημειώνει ο ίδιος.
Για τον επαγγελματία ανά πάσα στιγμή μπορεί να διαχειρίζεται όλα τα δεδομένα από οπουδήποτε και αν βρίσκετε, να βλέπει τους οδηγούς του, τα οχήματα, τις στάσεις, τα χιλιόμετρα, αν παραδόθηκαν τα εμπορεύματα του, τις
πραγματικές ώρες εργασίας και αν έχουν πραγματοποιηθεί οι επισκέψεις στο πελατολόγιο της εταιρείας του, περιγράφει ο κ.Κοχλιαρίδης και προσθέτει πως «έτσι διασφαλίζουμε λοιπόν την αποδοτικότητα των οδηγών και συνάμα την παραγωγικότητα της εταιρείας του εκάστοτε ιδιοκτήτη».

Δεξιά ο κ.Κοχλιαρίδης

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ.Κοχλιαρίδη εν μέσω καραντίνας οι επιχειρηματίες με ένα… κλικ μπορούν, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, να διασφαλίσουν την ασφάλεια της περιουσίας τους για παντός τύπου αντικειμένων, στα οποία ανά πάσα στιγμή μπορούν να γνωρίζουν που βρίσκονται μένοντας ήσυχοι. «Υπάρχει επίσης η υπηρεσία διασφάλισης της περιουσίας και των εμπορευμάτων που έχουν και είναι ευπαθή για τα οποία μπορούν να βλέπουν και να ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή για τα σταθερά και φορτηγά ψυγεία για την θερμοκρασία live και ανά πάσα στιγμή, απομακρυσμένα από το κινητό ή τον υπολογιστή τους. Επίσης μπορούν να ενημερώνονται για τυχόν μεταβολές που μπορεί να συμβούν από τα αρχικά όρια θερμοκρασίας που έχουν ορίσει».
Όσον αφορά την ασφάλεια σε χώρους επιχειρήσεων, γραφείων, κατοικιών, αγροτικών καλλιεργειών και οχημάτων ο κ.Κοχλιαρίδης εξήγησε ότι με την βοήθεια εξελιγμένων καμερών καλύπτονται οι ανάγκες στο έπακρον, καθώς μπορούν ανά πάσα στιγμή να έχουν την εποπτεία του χώρου που θέλουν, να δουν σε πραγματικό χρόνο, σε περίπτωση κλοπής ή παραβίασης του χώρου τους, να τους έρχεται ειδοποίηση χάρη στους αισθητήρες που διαθέτουν οι κάμερες οπότε αν αντιληφθούν κίνηση ειδοποιούνται άμεσα στο κινητό τους.
Επιπλέον, για τους αγρότες είναι ιδανικό, διότι «ανά πάσα στιγμή μπορούν να βλέπουν την θερμοκρασία και  την υγρασία του εδάφους» αναφέρει ο ίδιος και συμπληρώνει ότι «υπάρχει η δυνατότητα μέσω ρελέ να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί η διαδικασία απομακρυσμένου ποτίσματος μέσω της έξυπνης γεωργίας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.