, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Τουρκία συνεχίζει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

Ανυποχώρητη εμφανίστηκε την Τρίτη η Τουρκία, ξεκαθαρίζοντας ότι θα συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρησή της στη βόρεια Συρία «με ή χωρίς τη στήριξη του κόσμου» ενώ κατήγγειλε την συμπόρευση κουρδικών δυνάμεων και δυνάμεων του Άσαντ, κάνοντας λόγο για «βρώμικη συμφωνία».
«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις, περιλαμβανομένου του Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος), είτε ο κόσμος δεχθεί είτε δεν δεχθεί να μας στηρίξει» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαρετίν Αλτούν.
Ο Αλτούν κατηγόρησε τους Κούρδους πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) ότι «εσκεμμένα στοχοθέτησαν τους άμαχους στα σύνορα, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφους, προτού καταλήξουν σε μια βρώμικη συμφωνία με το καθεστώς του Άσαντ».
Ο Τούρκος αξιωματούχος σημείωσε ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ «έχουν συμφωνήσει στην αναγκαιότητα να πολεμηθεί και να αποτραπεί η αναβίωση του Ντάες», όμως κατηγόρησε την προηγούμενη αμερικανική διοίκηση υπό τον Μπαράκ Ομπάμα ότι «ανέθεσε αυτή τη μάχη σε μια τρομοκρατική οργάνωση», αναφερόμενος στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού.
Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας επιτέθηκε και κατά Αμερικανών αξιωματούχων, κατηγορώντας τους ότι «διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στη βόρεια Συρία και συγκαλύπτουν τα εγκλήματα που διαπράττει το παρακλάδι του PKK στη Συρία».
«Δεν είναι μυστικό ότι η καριέρα Αμερικανών αξιωματούχων, στρατιωτικών ή πολιτικών, εξαρτάται από τη διαιώνιση του Ντάες στη Συρία», δηλώνει με νόημα ο Αλτούν.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.