, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Χαριζάνη επισκέφτηκε τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης

Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Χαριζάνη επισκέφτηκε σήμερα τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, όπου είχε συνάντηση με μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών-Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας.
Το ερέθισμα για την επίσκεψη αυτή προήλθε από την προσήλωση μιας αισθητικού, φίλης και συνδημότισσας, η οποία βοηθάει τις γυναίκες-μέλη του Συνδέσμου κάνοντας τους δωρεάν σεμινάρια μακιγιάζ. Η αγάπη των κοριτσιών αυτών για τη μάθηση και τη ζωή, πέραν όλων των άλλων δράσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που η κάθε μια κάνει, τις οδήγησε να συμμετέχουν και σε μαθήματα μακιγιάζ. Όπως ανέφεραν μπορεί οι ίδιες να μην βλέπουν, τις βλέπουν όμως οι άλλοι και η επιθυμία τους να αισθάνονται όμορφα αλλά και η δύναμη της ψυχής τους συγκίνησε την εκπαιδεύτρια – αισθητικό Ελευθερία Μαγκανιάρη, η οποία  τους παραδίδει μαθήματα προσωπολογίας, χρωματολογίας και περιποίησης προσώπου.
Τα νεαρά αυτά κορίτσια που είναι είτε απόφοιτοι είτε σπουδάστριες στο πανεπιστήμιο  διεκδικούν το δικαίωμα τους στη ζωή, το δικαίωμα τους στη γυναικεία ομορφιά. Με την ευκαιρία της παρουσίας της κας Χαριζάνη αναφέρθηκαν διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στις καθημερινές δυσκολίες, καθώς ούτε η Πολιτεία, αλλά δυστυχώς και αρκετοί συμπολίτες μας δεν σέβονται τα δικαιώματα τους. Ανέφεραν συχνά περιστατικά εμποδίων στα πεζοδρόμια που καλύπτουν τις οριοθετημένες διαβάσεις είτε με παρκαρισμένα αυτοκίνητα είτε με τραπεζοκαθίσματα. Ανέφεραν τις λίγες δυνατότητες για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, καθώς η Πολιτεία δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τους νόμους που η ίδια ψηφίζει για αυτά τα άτομα και ζήτησαν με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα τη συνδρομή της υποψήφιας περιφεριακής συμβούλου για την αποκατάσταση των αδικιών και των διακρίσεων που υφίστανται μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Προκάλεσαν συγκίνηση όταν στο τέλος της συνάντησης είπαν χαρακτηριστικά «όσες φορές και να σκοντάψουμε στα εμπόδια που υπάρχουν στις διαβάσεις μας, όσες φορές και να πέσουμε κάτω, εμείς δεν θα πάψουμε να σηκωνόμαστε και να αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στη πόλη που αγαπάμε».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.