, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Η ώρα του Λουτσέσκου»

Του Γιάννη Λαγογιάννη

Όταν κάνεις πραγματικότητα το όνειρο να καθήσεις στον πάγκο μιας μεγάλης ομάδας κι αυτή σου προσφέρει και τα καλύτερα εργαλεία, το μόνο που απομένει, είναι ν’ αποδείξεις και στους άλλους τις ικανότητες που πιστεύεις πως έχεις.

Όλοι γνωρίζουν πόσο πολύ ήθελε να έρθει το προηγούμενο καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ ο Ρουμάνος. Τα πράγματα έγιναν κάπως διαφορετικά και το θέλω του έγινε πραγματικότητα με μια ανάσα καθυστέρηση. Ότι κι αν έγινε, σήμερα ο Λουτσέσκου έχει υπό την καθοδήγησή του στον ΠΑΟΚ, το καλύτερο ρόστερ με πολύ αξιόλογους ποδοσφαιριστές και ο κόσμος περιμένει απ’ αυτούς το πρωτάθλημα. Θα καταφέρει ο Ρουμάνος να τους κάνει καλύτερη ΟΜΑΔΑ από πέρυσι και να δείξει πάλι στην πράξη, στο γήπεδο δηλαδή, πως είναι άξιος για τη θέση του προπονητή στον ΠΑΟΚ? Αν και διαφωνώ με τον επιτακτικό τρόπο που απαιτεί ο κόσμος το πρωτάθλημα , η αλήθεια είναι πως ο κόσμος το θέλει και το απαιτεί όσο τίποτα άλλο χωρίς να πολυσκέφτεται τον τρόπο και τις δυσκολίες. Ευχή όλων, να βάλει την υπογραφή του ο προπονητής και να φέρει το πρωτάθλημα.

Το μεγαλύτερο στοίχημα για το Λουτσέσκου, με τη μορφή που έχει το σημερινό ρόστερ του ΠΑΟΚ και οι προσθήκες που θα γίνουν, είναι ο τρόπος που θα βρει ο Ρουμάνος να ισορροπήσει τις απαιτήσεις των πολύ αξιόλογων ποδοσφαιριστών που έχει για το ρόλο του βασικού. Όλοι θέλουν να παίζουν και το να είναι αναπληρωματικοί, δημιουργεί ιδιαίτερα στους πολύ καλούς ποδοφσιαριστές, μια ανασφάλεια κι έναν φόβο που μοιραία διακρίνεται πολλές φορές και στον αγωνιστικό χώρο. Σ΄αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να δώσει πολύ μεγάλη βαρύτητα ο προπονητής και να βρει τον τρόπο να μοιράσει έτσι τους ρόλους, βρίσκοντας φυσικά και το σημείο επαφής με τον καθένα απ’ τους ποδοσφαιριστές, ώστε το αποτέλεσμα να είναι θετικό και να μπορεί να παίρνει απ’ αυτούς το 100 % είτε είναι στην αρχική 11αδα, είτε έρχονται από τον πάγκο, είτε αν ακόμη στο προηγούμενο παιχνίδι ήταν εκτός αποστολής. Αν τα καταφέρει, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Τη χρονιά που πέρασε έβαλε τις βάσεις κι έχοντας τη δυνατότητα φέτος να κάνει τις επιλογές και την προετοιμασία, δείχνει πως θα είναι ένα μεγάλο όπλο για να παρουσιάσει ότι καλύτερο και να έρθουν οι επιτυχίες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.