, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Google και οι γυναίκες της… Θεσσαλονίκης

Τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με τίτλο: «Λέγοντας την ιστορία μας» από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Google Developers Group (GDG) Thessaloniki, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Google για τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας (‘’Women Techmakers’’), ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, σήμερα, Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, στη διάρκεια της 7ης τακτικής συνεδρίασης.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 14 Μαΐου 2017, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρα της Γυναίκας και της Ημέρας της Μητέρας, με τη συμμετοχή γυναικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με συζητήσεις γύρω από τα δεδομένα της σύγχρονης πραγματικότητας στην Ελλάδα, τη γυναικεία παρουσία στην επιχειρηματικότητα και τα επιτεύγματα των γυναικών στους τομείς της τεχνολογίας. Παράλληλα, θα υλοποιηθούν δράσεις δικτύωσης και εργαστήρια.
Η GDG Thessaloniki προωθεί την πόλη, διοργανώνοντας παγκόσμια συνέδρια και εκδηλώσεις όπως τα: Google DevFest, Developers Days, Launchpad, Google Study Jams και Playground, με στόχο την καθιέρωσή της ως κομβικό σημείο αναφοράς για την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιστήμη και την επιχειρηματικότητα και λειτουργώντας ως σύνδεσμος  της Θεσσαλονίκης με τις  νότιο – ανατολικές  ευρωπαϊκές χώρες.
Το  «Women Techmakers» αποτελεί παγκόσμια πρωτοβουλία της Google για τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας και τους παρέχει τη δυνατότητα να προβάλλουν το έργο τους, να έχουν πρόσβαση στην παγκόσμια κοινότητα και να ενημερώνονται για τις υφιστάμενες δυνατότητες χρηματοδότησης, προκειμένου να συμμετάσχουν δυναμικά στον τομέα της καινοτομίας.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση υλοποιείται σε 52 χώρες και 300 πόλεις του κόσμου, ενώ στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2015.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.