, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Google πλήρωσε 36.000 δολάρια αυτόν τον 17χρονο

Ένας 17χρονος από την Ουρουγουάη, ονόματι Εζεκιέλ Περέιρα, είναι ο νέος «τυχερός» που κατάφερε να εντοπίσει ένα σφάλμα στην ασφάλεια της Google και η εταιρεία τον αντάμειψε με περίπου 36.000 δολάρια μέσω του προγράμματος «bug bounty».

Ο Περέιρα πήρε τον πρώτο υπολογιστή σε ηλικία 10 ετών ενώ παρακολούθησε το πρώτο μάθημα προγραμματισμού στα 11. Τα επόμενα χρόνια βέβαια συνέχισε να εκπαιδεύεται και να μαθαίνει διαφορετικές γλώσσες και τεχνικές προγραμματισμού.

Το 2016 κατάφερε να επισκεφτεί το «στρατηγείο» του κολοσσού της αναζήτησης στην Καλιφόρνια κερδίζοντας έναν διαγωνισμό προγραμματισμού.

Το ταξίδι αυτό στάθηκε η αφορμή ο νέος να εντοπίσει ένα κενό ασφαλείας της εταιρείας και εκείνη με τη σειρά της να του δώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 36.337 δολαρίων για την προσπάθειά του. «Βρήκα κάτι σχεδόν αμέσως που άξιζε 500 δολάρια και αισθάνθηκε καταπληκτικά», δήλωσε ο Περίερα στο CNBC.

«Έκτοτε αποφάσισα να συνεχίσω να προσπαθώ». Παρόλο που ο Περέιρα βρήκε το σφάλμα νωρίτερα φέτος πήρε άδεια να δημοσιοποιήσει το πως το ανακάλυψε μόλις αυτή την εβδομάδα αφότου η Google του επιβεβαίωσε ότι είχε διορθώσει το πρόβλημα.

Παρότι είανι η πέμπτη χρηματική επιβράβευση που λαμβάνει ο νεαρός, είναι η πιο σημαντική και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη. «Αισθάνομαι πολύ ωραία – χαίρομαι που βρήκα κάτι τόσο σημαντικό δήλωσε.

Τον Φεβρουάριο, ο Περέιρα μπήκε στο κολέγιο στον κλάδο της πληροφορικής στο Μοντεβίδεο. Όπως ο ίδιος δηλώνει θα χρησιμοποιήσει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων για να υποβάλει αιτήσεις για να φοιτήσει σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, όπου ελπίζει να λάβει και κάποια υποτροφία.

Πηγή: insider.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.