, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Χαλκιδική: Έξι νεκροί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Σε θανατηφόρα έχει μετατραπεί η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει το νομό Χαλκιδικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του karfitsa.gr υπάρχουν τρεις επιβεβαιωμένοι νεκροί από την πλευρά της αστυνομίας, ενώ όπως προκύπτει από την τελευταία ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο αριθμός των νεκρών είναι ακόμα μεγαλύτερος και ανέρχεται στους έξι…
Πρόκειται για μια γυναίκα στα Νέα Πλάγια που βρήκε τον θάνατο όταν καταπλακώθηκε από υπαίθρια στέγη ταβέρνας και ένα ανδρόγυνο στην περιοχή της Σωζόπολης που έχασε την ζωή του όταν η τροχοβίλα στην οποία έκανε τις διακοπές του, ανετράπη από τους ισχυρούς ανέμους.
Την ίδια στιγμή, πληροφορίες από την πυροσβεστική κάνουν λόγο για ακόμη έναν νεκρό στη Σωχόπολη (πρόκειται για ένα άτομο που τραυματίστηκε κατά την ανατροπή της τροχοβίλας και υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του), αλλά και για δυο νεκρούς στην Ποτίδαια: έναν 39χρονο και τον 2χρονο γιο του που έχασαν τη ζωή τους καθώς καταπλακώθηκαν από δέντρα που έριξαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Εκτός από τους νεκρούς, το μένος των καιρικών φαινομένων έχει αφήσει πίσω του και τραυματίες, όπως στα Νέα Πλάγια, αλλά και στο Καλαμίτσι όπου τραυματίστηκε από πτώση δέντρου μια γυναίκα. Συνολικά η αστυνομία κάνει λόγο για τουλάχιστον 20 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Στην Σάρτη, άγιο είχε μια οικογένεια που βγήκε από τ αυτοκίνητο της και  σώθηκε τελευταία στιγμή πριν παρασυρθεί από νερά και καταλήξει στη θάλασσα με ότι αυτό θα σήμαινε…

Πολλά προβλήματα εντοπίζονται σε όλη την Κασσάνδρα, η οποία αντιμετωπίζει θέμα με την ηλεκτροδότηση. Η κακοκαιρία έχει αφήσει το στίγμα της και σε όλο το οδικό δίκτυο της  Κασσάνδρας αλλά και στη Σιθωνία,σε πολλά σημεία έχουν πέσει δέντρα και κάνουν δύσκολη την μετακίνηση των οχημάτων.
Στην Ποτίδαια η δύναμη του ανέμου κατάφερε να ξηλώσει οροφή από βενζινάδικο.
Στη Νέα Καλλικράτεια αγνοείται ένας ψαράς που είχε βγει για ψάρεμα.

Στην Κρυοπηγή έχουν πέσει δέντρα και έχουν κλείσει οι γύρω παράδρομοι.
Σε Πολύχρονο, Άθυτο, Καλλιθέα και Σίβηρη έχουν υποστεί  ζημίες στέγες από σπίτια όπως και καταστήματα μεγάλες υλικές φθορές. Ίδια είναι κατάσταση και στα Μουδανιά με πολλές πτώσεις δέντρων και ομπρέλες με ξαπλώστρες να έχουν παρασυρθεί.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.