, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θα συντηρηθεί ανάχωμα στη Θεσσαλονίκη για την αποφυγή πλημμύρας

φώτο eurokinissi.gr

Το πράσινο φως που δόθηκε για το έργο αντικατάστασης και συντήρησης του παράκτιου αναχώματος Καλοχωρίου – Λουδία – Αξιού – Αλιάκμονα και ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αναμφίβολα είναι μια ευχάριστη είδηση, αν και βρισκόμαστε ακόμη στο ξεκίνημα της διαδικασίας. Πριν από ενάμιση χρόνο ενώσαμε τη φωνή μας με της ΠΚΜ και κάναμε τις δικές μας ενέργειες για να επιτραπεί το έργο συντήρησης του παράκτιου αναχώματος.
Συγκεκριμένα επισημαίναμε ότι δεν είναι δυνατόν για τη συντήρηση ενός έργου που κατασκευάστηκε το 1962 στην παράκτια ζώνη του Δήμου μας και είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να απαιτείται απόφαση της επιτροπής καθορισμού ορίων αιγιαλού και παραλίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Μακεδονίας Θράκης, ενώ στη συνέχεια χορήγηση αδειών από την Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, το υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και από το Υπουργείο Οικονομικών, εφόσον υπάρχει εμπεριστατωμένη ακτομηχανική μελέτη θεωρημένη από τη Διεύθυνση Λιμενικών Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, λες και πρόκειται για έργο κατασκευής και όχι συντήρησης.
Οι Υπηρεσίες του Κράτους οφείλουν να δίνουν λύσεις και να ξεπερνούν τη γραφειοκρατία, ιδίως όταν υπάρχουν ορατοί κίνδυνοι για τη ζωή και την περιουσία των ανθρώπων μας. Ελπίζω το έργο να εξελιχθεί γρήγορα και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος πλημμυρών για τις καλλιέργειες.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα για την ανταπόκρισή του στα αιτήματά μας. Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι ο Δήμος Δέλτα έχει πλέον φωνή, έχει και αποτέλεσμα. Εργαζόμαστε συστηματικά και προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση χρόνιων και καθημερινών προβλημάτων που απασχολούν τους δημότες μας».
φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.