, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Θεαματικά τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία αλλά δεν σημαίνουν τίποτα»

«Θεαματικά» χαρακτήρισε τα δύο συλλαλητήρια για τη Μακεδονία ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου σήμερα το απόγευμα, ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι «δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα».

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος : «Οι δύο συγκεντρώσεις ήταν θεαματικές ήταν πολύ μεγάλες, ούτε το “Όχι” συγκέντρωσε τόσο κόσμο. Οι δύο συγκεντρώσεις δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Είναι βασισμένες σε ένα θυμικό με όλη την κακουχία βαραίνει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα που κάθε άλλο παρά βοηθητικό είναι για να λύσουν διάφορα ζητήματα.

Το Μακεδονικό ξεκινά από τις αρχές του προηγούμενο αιώνα. Δεν λύνεται ούτε με συγκεντρώσεις ούτε με διαδηλώσεις. Ο δήμαρχος των Σκοπίων με έχει πει ότι ντρέπεται που λένε ότι είναι απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου. Δίνεται μια ευκαιρία να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Πάρτε το από καθαρά οικονομική και ανθρωπιστική πλευρά. Ένα με ενάμιση εκατομμύριο Σκοπιανοί έρχονται στη Βόρεια Ελλάδα. Έρχονται γιατί η Θεσσαλονίκη είναι το όνειρο τους. Πως θα την κατακτήσουν; Ποιος αμφιβάλλει ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία το λένε και αυτοί.

Δεν θέλω να μπλέξω σε κριτική, είναι στα χέρια μιας νόμιμης κυβέρνησης, αυτή κάνει τις διαπραγματεύσεις, είναι κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ και νομίζω περισσεύει από μας να ανακατευόμαστε σε θέματα που επηρεάζουν τις διαπραγματεύσεις».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.