, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεοδωρίδου: Πάνω από 95% η αποτελεσματικότητα εμβολιασμού με τη 2η δόση

«Συγκινητική» η προσέλευση των ηλικιωμένων συμπολιτών μας και «χωρίς» ανεπιθύμητες παρενέργειες, υπογράμμισε κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού και της πανδημίας στη χώρα μας η κ. Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η κ. Θεοδωρίδου εξήγησε ότι κατά την 1η δόση του εμβολιασμού, τα αντισώματα που αναπτύσσονται από την 1η έως την 15η ημέρα αγγίζουν το 52% ως προς την κάλυψη των εμβολιασθέντων.

Συνεπώς, «εάν ορισμένοι θεωρήσουν ότι ο εμβολιασμός τελείωσε με την πρώτη δόση του εμβολιασμού είναι λάθος» τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

«Αυστηρά» και «χωρίς αναιτιολόγητες καθυστερήσεις» οι πολίτες πρέπει να προσέρχονται και για την χορήγηση της 2ης δόσης, οπότε και «το ποσοστό προστασίας υπερβαίνει το 95%» επισήμανε η κ. Θεοδωρίδου.

Λόγω αυτής της διαφοράς μεταξύ 1ης και 2ης δόσης ως προς την κάλυψη, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος να νοσήσει πριν προλάβει να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός. Ωστόσο, η κ. Θεοδωρίδου εξήγησε ότι η νόσηση σε αυτή την περίπτωση θα είναι πιο ήπια και ο εμβολιασμός πρέπει και πάλι να ολοκληρωθεί.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.