, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεοχάρης: Στον κλάδο του Τουρισμού δεν θα γίνει ανεκτή η παρανομία και η φοροδιαφυγή

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα της Βουλής ανέλυσε την στρατηγική που θα ακολουθήσει το υπουργείο τα επόμενα χρόνια για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας.
Συγκεκριμένα ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «Αν δεν πάρουμε πρωτοβουλίες, δε θα καταφέρουμε να αυξήσουμε το τουριστικό ΑΕΠ κρατώντας σταθερές τις αφίξεις». Παράλληλα εξήγησε γιατί πρέπει να αποφευχθεί ο υπερτουρισμός τονίζοντας ότι «Φέτος στις 6 Αυγούστου θα φθάσουν στη Σαντορίνη κρουαζιερόπλοια χωρητικότητας 18.372 επιβατών. Το νησί δεν αντέχει τόσους ανθρώπους. Θα φταίνε οι κάτοικοι που θα διαμαρτυρηθούν; Θα φταίνε οι τουρίστες που δε θα ξανάρθουν; Δε μπορεί να ονομάζουμε τουριστικό προϊόν την ταλαιπωρία των επισκεπτών και των κατοίκων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας άναρχης και χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης».
Παράλληλα ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως θα πρέπει να γίνει και μια σοβαρή και στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια λέγοντας ότι «για το ποιους τουρίστες θέλουμε να προσελκύσουμε, πότε τους θέλουμε και γιατί. Στην εποχή των μεγάλων δεδομένων (big data) δε μπορεί να κάνουμε marketing και διαφήμιση με τη διαίσθηση. Χρειάζεται ανάλυση, καινοτομία και ένας νέος ΕΟΤ προσαρμοσμένος στις νέες συνθήκες και με νέα εργαλεία στα χέρια του. Χαράσσουμε μια νέα ψηφιακή στρατηγική στον ΕΟΤ».
Αναλυτικά οι στόχοι του υπουργείου για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας:
Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος
-Βελτίωση της ποιότητας και της αυθεντικότητάς του,
-Βελτίωση της ανθεκτικότητάς του.
-Βελτίωση της βιωσιμότητας του τουριστικού προϊόντος».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.