, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν τέσσερα σχολεία λόγω κρουσμάτων ψώρας

Τέσσερα σχολεία έκλεισαν από σήμερα έως και την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου στο δήμο Κορδελιού- Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη για να γίνει η σχετική απολύμανση, καθώς εντοπίστηκαν δυο νέα κρούσματα ψώρας σε Γυμνάσιο.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ τα δύο παιδιά, που έχουν συγγένεια μεταξύ τους, φοιτούν στο 2ο Γυμνάσιο Κορδελιού, ωστόσο προληπτικά αποφασίστηκε να κλείσουν τόσο το 2ο Λύκειο Κορδελιού, όσο το 8ο Δημοτικό Σχολείο και το 13ο Ειδικό Σχολείο που στεγάζονται στον ίδιο χώρο.
Ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός και δήλωσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τους γονείς.
Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν παρουσιαστεί κρούσματα ψώρας σε δύο μαθητές σχολείων, ενός δημοτικού και ενός γυμνασίου, της περιοχής του Ευόσμου, με τον κ.Μανδαλιανό να τονίζει επ αυτού πως πρόκειται για “τυχαία περιστατικά”.

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.