, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Ένταση στη δίκη για τον θάνατο οπαδού του ΠΑΟΚ

Ένταση επικράτησε σήμερα στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου ξεκίνησε η δίκη των οπαδών που παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της δολοφονίας του 24χρονου φιλάθλου του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Αγίου Δημητρίου.
Ο 24χρονος Κύπριος Νάσος Κωνσταντίνου, τραυματίστηκε θανάσιμα του βράδυ της 27ης Απριλίου 2017, μετά τον αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.  Ο άτυχος νεαρός χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από οπαδούς άλλης ομάδας που επιτέθηκαν στον ίδιο και σε άλλους φιλάθλους στο χώρο των Πανεπιστημίων, μετά τη λήξη του αγώνα.
Οι κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι υπεράσπισης δέχτηκαν έντονες αποδοκιμασίες από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι είχαν γεμίσει την αίθουσα. Έξω από το δικαστήριο και πριν ξεκινήσει η δίκη, συγκεντρωμένοι φώναζαν: «Νάσο ζεις, για πάντα ΠΑΟΚτσης».
Τραγική φιγούρα στη δίκη ήταν ο πατέρας του άτυχου νεαρού, ο οποίος στην κατάθεσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το παιδί έτρεξε για να μην το σκοτώσουν και σκοτώθηκε», ανέφερε μεταξύ άλλων, και πρόσθεσε: «Ήταν πεσμένος κάτω και τον φώναζαν».
Ακολούθως κατέθεσαν στο δικαστήριο θύματα παρόμοιων οπαδικών επιθέσεων.
Κ. Κ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.