, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος καταδικάστηκε σε 48 χρόνια κάθειρξη για ασέλγεια

Κάθειρξη 48 χρόνων επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε 54χρονο δάσκαλο ο οποίος κατηγορήθηκε ότι ασελγούσε σε μαθήτριες του σχολείου του, ηλικίας μόλις 10 χρόνων. Ο δάσκαλος μέχρι και τη τελευταία στιγμή αρνούταν τις κατηγορίες ενώ μετά την εκφώνηση της ποινής είπε «καταδικάσατε έναν αθώο».
Είναι από τις μεγαλύτερες ποινές που επιβάλλονται από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο και από τα 48 χρόνια εκτίονται τα 25. Πρωτόδικα ο δάσκαλος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 60 χρόνων και η ποινή μειώθηκε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Η υπόθεση αποκαλύφτηκε τον Νοέμβριο του 2015. Μέλος του διδακτικού προσωπικού αντιλήφτηκε την περίεργη συμπεριφορά μαθήτριας της πέμπτης δημοτικού. Το παιδί δεν είχε εκμυστηρευτεί τίποτε στους γονείς του, παρά μόνον σε συμμαθήτριά του, όμως όταν ενημερώθηκε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις και το παιδί περιέγραψε όσα έγιναν παρουσία παιδοψυχολόγου. Τότε αποκάλυψε πως ο 54χρονος την οδήγησε στον χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου, όπου ήταν υπεύθυνος και την ανάγκασε σε ασελγείς πράξεις.
Από τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος προστασίας ανηλίκων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, βρήκαν ακόμη εννέα μαθήτριες οι οποίες στην ίδια ηλικία υποστήριξαν ότι έπεσαν θύματα των διαστροφών του ίδιου δασκάλου, όπως κατέθεσαν παρουσία παιδοψυχολόγου. Οι περισσότερες μαθήτριες, αιτιολόγησαν τη σιωπή τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα, στο γεγονός ότι είναι παιδιά μεταναστών και φοβήθηκαν να κάνουν καταγγελία στις αρχές. Μία εξ αυτών υποστήριξε μάλιστα ότι ο δάσκαλος της έδωσε και μικροποσό.
Εναντίον του δασκάλου κατέθεσαν οι επικεφαλής του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, όμως ο δάσκαλος είχε στο πλευρό του συναδέλφους του και πρώην μαθητές του. Μάλιστα μετά την εκφώνηση της καταδικαστικής απόφασης έκαναν δυσμενή σχόλια και σε βάρος των  μαρτύρων κατηγορίας.
Κ.Κ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.