, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση του Λιμενικού σε κατάστημα που διακινούσε ναρκωτικά – Συνελήφθησαν ιδιοκτήτης και "βαποράκι"

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών αλλά και του χρηματικού ποσό των 1.1181,10 € προχώρησαν οι Λιμενικές Αρχές της Θεσσαλονίκης.
Μετά από έρευνα κι αξιοποίηση πληροφοριών, προχώρησαν στη σύλληψη δύο  ημεδαπών, ηλικίας 34 και 30 ετών. Πρόκειται για ιδιοκτήτη καταστήματος στη Θεσσαλονίκη και τον ντίλερ που διακινούσε τις ναρκωτικές ουσίες.
Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν στις συλλήψεις για παράβαση του Ν. 4139/2013 ”Περί εξαρτησιογόνων ουσιών” , του Ν. 4177/13 άρθρο 19 και του άρθρου 45 του Π.Κ.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συντονισμένων ενεργειών και διακριτικής επιτήρησης, στέλεχος της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, εισήλθε σε κατάστημα με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και αγόρασε από τον 34χρονο, ιδιοκτήτη του καταστήματος, προιόντα κάνναβης συνολικής αξίας 158,90€ όπως παρακάτω:
ένα  γραμμάριο καθαρού βάρους κατεργασμένης κάνναβης- σοκολάτας σε σφραγισμένη πλαστική συσκευασία.
ένα γραμμάριο καθαρού βάρους κατεργασμένης κάνναβης -σοκολάτας σε σφραγισμένη πλαστική συσκευασία.
δύο γραμμάρια καθαρού βάρους αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης σε σφραγισμένη χάρτινη συσκευασία.
δύο γραμμάρια καθαρού βάρους αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης σε σφραγισμένo πλαστικό κυτίο.
ένα γραμμάριο καθαρού βάρους αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης σε σφραγισμένη πλαστική συσκευασία.
έναν ατμοποιητή κάνναβης για καπνική χρήση της παραπάνω ποσότητας.
Επιπρόσθετα από τον ιδιοκτήτη του αναφερόμενου καταστήματος έλαβε ως δώρο δύο γραμμάρια καθαρού βάρους ακατέργαστης κάνναβης σε σφραγισμένο πλαστικό κυτίο.
Στη συνέχεια συνελήφθη ο 30χρονος που προσήλθε στο κατάστημα ως διανομέας των παραγγελιών κάνναβης προς πελάτες του καταστήματος και έπειτα διενεργήθηκε έλεγχος εντός του καταστήματος και της αποθήκης, με τη συνδρομή του Αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9 «ΜΠΟΜΠΕΡ» όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
5.456,10 γρ. φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης σε διάφορες ποικιλίες,
79,70 γρ. κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας,
μία ζυγαριά ακριβείας και δοσομετρητής ακριβείας,
19 ατμοποιητές διαφόρων τύπων για τη χρήση κάνναβης,
μία γυάλινη και τρεις 3 μεταλλικές πίπες εισπνοής για χρήση κάνναβης,
42 τρίφτες-θρυμματιστές κάνναβης διάφορων τύπων καθώς και μία έτοιμη παραγγελία προς παράδοση εντός Θεσσαλονίκης σε χαρτοσακούλα, περιέχουσα μία  πλαστική συσκευασία κατεργασμένης κάνναβης-σοκολάτας μεικτού βάρους δύο γραμμαρίων, μία  πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους δύο  γραμμαρίων, ένα  πλαστικό κυτίο περιέχον φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους δύο γραμμαρίων.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ κατασχέθηκαν επίσης το χρηματικό ποσό των 1.1181,10 € και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.