, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: «Καμπάνα» 16 χρόνων κάθειρξης για άγρια ληστεία σε ηλικιωμένους

Χτύπησαν αλύπητα ηλικιωμένο μέσα στο σπίτι του για να τον ληστέψουν δύο Έλληνες και τελικά κατάφεραν να αρπάξουν το ποσό των 3.500 ευρώ, αφού τον τραυμάτισαν σοβαρά. Οι ληστές ταυτοποιήθηκαν και χθες καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 16 χρόνων ο καθένας και οδηγήθηκαν στις φυλακές.
Η άγρια ληστεία έγινε τον Οκτώβριο του 2015 σε μονοκατοικία κοντά στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης από τουλάχιστον πέντε άτομα, όμως ταυτοποιήθηκαν δύο απ’ αυτούς, 27 και 35 χρόνων σήμερα. Τα στοιχεία τους έγιναν γνωστά από τις επισυνδέσεις των κινητών τους τηλεφώνων που έδειξαν ότι χρησιμοποίησαν κατά κόρον εκείνες τις ώρες.
Οι δράστες έστησαν σχέδιο για να μπουν στη μονοκατοικία των δύο ηλικιωμένων έξω από το Καβαλάρι. Τρεις απ’ αυτούς πήδηξαν τον φράχτη και κρύφτηκαν στο μπαλκόνι, ενώ ένας ακόμη χτύπησε το κουδούνι της εξωτερικής καγκελόπορτας. Μόλις ο 74χρονος τότε βγήκε από την κεντρική είσοδο του σπιτιού, άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλοτσιές, μέχρι που τον οδήγησαν στο εσωτερικό του σπιτιού, όπου πάλι τον χτυπούσαν μπροστά στα μάτια της ηλικιωμένης γυναίκας του.
«Δεν μου είπαν τίποτε, δεν μίλησαν καθόλου και αμέσως άρχισαν να με χτυπούν», είπε στην κατάθεσή του στο Κακουργιοδικείο ο ηλικιωμένος. Ανέφερε ότι οι δράστες φορούσαν κουκούλες, επομένως δεν μπορούσε να τους αναγνωρίσει και ότι πήραν όσες οικονομίες είχε, 3.500 ευρώ. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο ένας υποστήριξε ότι το κινητό το είχε πουλήσει επειδή εκείνη την περίοδο ήταν χρήστης και ο δεύτερος ότι του το είχαν κλέψει, γ’ αυτό δεν τα χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι.
Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς τους και τους επέβαλε κάθειρξη 16 χρόνων για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα με δράστη που έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης από πρόθεση.
Κ. Κ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.