, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Λεία 74.000 ευρώ από συμμορία που διέπραττε ληστείες και κλοπές

Ειδικότερα ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε ομογενείς από την Γεωργία, ηλικίας 39, 36, 45, 37 και 60 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση-συμμορία, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Την υπόθεση εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, συνέστησαν συμμορία και προέβησαν σε δύο ληστείες. Μία ένοπλη ληστεία εντός καταστήματος στην Καλαμαριά και μία αφαίρεση τσάντας με την απειλή βίας στην Μηχανιώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ληστείες φαίνεται πως συνδέονται, καθώς και στις δύο περιπτώσεις τα χρήματα που άρπαξαν, ήταν εισπράξεις καταστημάτων από την Ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας.
Ακόμα έκλεψαν τρία οχήματα (δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες και ένα αυτοκίνητο) τα οποία εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Η συνολική τους λεία ανέρχεται σε περίπου 74.000 ευρώ.
Χθες το πρωί, εντοπίσθηκε και συνελήφθη στην περιοχή της Πολίχνης ο 36χρονος, για παράβαση του Νόμου περί όπλων, καθώς σε έρευνα της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.
Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για  τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.