, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Ο Απ. Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας για τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφέρεια για τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα, στη Θεσσαλονίκη.
Ο Περιφερειάρχης παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στον αδριάντα του Παύλου Μελά και των Μακεδονομάχων, στην πλατεία Εθνικής Αμύνης και Τσιρογιάννη, απέναντι από το Λευκό Πύργο.
Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «τιμούμε σήμερα τη μνήμη των ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε όλοι εμείς, για να είναι η Μακεδονία ελεύθερη. Ο Μακεδονικός Αγώνας είναι εκείνος που σφράγισε και εδραίωσε την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Είναι η απόδειξη ότι ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να διαφυλάξουμε με κάθε θυσία την εθνική μας ταυτότητα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα τιμά πάντα τον Μακεδονικό Αγώνα, υπενθυμίζοντας σε όλους, παντού και πάντα ότι η Ιστορία είναι αδιαπραγμάτευτη».
Στις εκδηλώσεις συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και η Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Νιόβη Παυλίδου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.