, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Σεισμικής Μηχανικής στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Πρόεδρος του 16ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Σεισμικής Μηχανικής (16ECEE – 16th European Conference on Earthquake Engineering), Καθηγητής Κυριαζής Πιτιλάκης, απευθύνει πρόσκληση για συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, στις 12:00, στο κτίριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ελληνικό Τμήμα Αντισεισμικής Μηχανικής (ETAM) της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σεισμικής Μηχανικής (EAEE) με την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 18 έως 21 Ιουνίου 2018, 40 χρόνια από το μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης που σημάδεψε την πρόοδο της Σεισμικής Μηχανικής στην Ελλάδα.

Η διοργάνωση του ECEE αποτελεί την κορυφαία δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σεισμικής Μηχανικής (European Association of Earthquake Engineering, EAEE – μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σεισμικής Μηχανικής ΙΑΕΕ). Πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια και είναι σημείο αναφοράς και συνάντησης για τον επιστημονικό και επαγγελματικό κλάδο σε διεθνές επίπεδο, με την παρουσία κορυφαίων επιστημόνων και μηχανικών από όλον τον κόσμο. Οι αντίστοιχες διοργανώσεις των τελευταίων δεκαετιών έχουν πραγματοποιηθεί σε πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη (2014), η Οχρίδα (2010), η Γενεύη (2006), το Λονδίνο (2002), το Παρίσι (1998), η Βιέννη (1994) και η Μόσχα (1990).

Μετά από τέσσερα χρόνια εντατικής προετοιμασίας και λίγες μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, το συνέδριο θα τονίσει τη σημασία του για τον επιστημονικό και επαγγελματικό κλάδο της Σεισμικής Μηχανικής, καθώς και τη σύνδεσή του με την πόλη μέσα από μια ειδική συνεδρία που θα πραγματοποιηθεί για το σεισμό της Θεσσαλονίκης του 1978 και την αποτίμηση της σημασίας που είχε αυτός για την πρόοδο της σεισμικής μηχανικής στην Ελλάδα και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.