, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Περιοδεία Σπ. Βούγια στις γειτονιές της Ξηροκρήνης

Είχε προηγηθεί περιοδεία στις γειτονιές και τα εμπορικά καταστήματα της Β’ Κοινότητας, στη διάρκεια της οποίας οι κάτοικοι υποδέχθηκαν επίσης πολύ θερμά  την ομάδα της «Πολύχρωμης Θεσσαλονίκης», εκφράζοντας με κάθε τρόπο την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του υποψηφίου δημάρχου Σπύρου Βούγια.

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του επικεφαλής της «ΠΟΛΗχρωμης» Θεσσαλονίκης για ανοιχτή συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό «Πολίτικο καφενέ» (του άλλοτε Π.Ο.Ξ),  έδειξε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι διαμένουν στην ξεχασμένη απ όλους Β΄Κοινότητα.

Η κουβέντα επικεντρώθηκε στις ελλείψεις που υπάρχουν στις υποδομές της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, στην ανεπάρκειά των Παιδικών Σταθμών, στην απουσία χώρων απασχόλησης παιδιών σχολικής ηλικίας και ενός κέντρου Πολιτισμού και Νεολαίας.
Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα ασφάλειας στην περιοχή και προτάθηκε να υλοποιηθεί ο θεσμός του κοινοτικού αστυνομικού στις γειτονιές, που περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα της “ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης”. Οι κάτοικοι τόνισαν την  έλλειψη επαρκούς εποπτείας της ευταξίας και την ατελή λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας και των αναπλάσεων.

Ο Σπύρος Βούγιας, από την πλευρά του, υποσχέθηκε πως θα βελτιώσει τη σημερινή χαμηλή ποιότητα εξυπηρέτησης από τις δημόσιες συγκοινωνίες, που επιδεινώνει τις υπάρχουσες  κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες ανάμεσα στην κοινότητα και το κέντρο της πόλης.

Κλείνοντας τη συζήτηση με τους κατοίκους, δήλωσε: «Είναι λυπηρό να διαπιστώνει κανείς, ότι την τελευταία τετραετία το Κοινοτικό Συμβούλιο, παρ’ όλες τις προσπάθειές του, έχει μετατραπεί απλώς σ’ ένα ιμάντα μεταφοράς των προβλημάτων προς την κεντρική διοίκηση του Δήμου χωρίς να εισακούεται. Αυτό θα το ανατρέψουμε προς όφελος των δημοτών της Β’ Κοινότητας».

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.