, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ζευγάρι για κατοχή 8 κιλών ηρωίνης

Συνελήφθησαν έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο άτομα, ηγετικά μέλη κυκλώματος κατοχής, μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για ανδρόγυνο ημεδαπών, ηλικίας 33 (άντρας) και 30 ετών (γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή το μεσημέρι, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας εντόπισαν το ζευγάρι να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να εισέρχεται σε χωματόδρομο στην περιοχή της Μενεμένης. Σε έρευνα που έγινε στο χώρο, καθώς και σε έτερο χωματόδρομο στην περιοχή των Διαβατών, που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών (καβάτζες), με την συνδρομή αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος και του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, βρέθηκαν θαμμένα και κατασχέθηκαν συνολικά δεκαεπτά 17 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρος οκτώ κιλών και 14 γραμμαρίων.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο αυτοκίνητο και στις οικίες των δραστών στις περιοχές του Κορδελιού και του Δενδροποτάμου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Υλικά για την συσκευασία των ποσοτήτων ηρωίνης, ένα σύστημα βιντεοεπιτήρησης που κατέγραφε εξωτερικά τον χώρο της οικίας, 14 ναρκωτικά δισκία, Χρηματικό ποσό προερχόμενο από αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα απόκρυψης κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.