, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Τα μουσικά Live που δεν πρέπει να χάσετε

CRADLE OF FILTH

Οι Cradle of Filth θα ανέβουν στη σκηνή του Principal Club Theater στη 1 Ιουνίου. Ώρα: 20:30. Τιμές εισιτηρίων: 28 ευρώ στο ταμείο, 22 ευρώ και 26 ευρώ στην προπώληση.

Τον Ιούνιο, μετά από 7 ολόκληρα χρόνια οι Cradle of Filth επιστρέφουν στην Ελλάδα για να διηγηθούν μπροστά στο κοινό ιστορίες για την Elizabeth Bathory, τη Lilith , τον Gilles De Reis, το Malleus Maleficarum, τη φωτιά και το Θειάφι.

 

4 FOUR NATASSA MARE MOUMTZIDOU

Η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής, στις 31 Μαΐου. Ώρα: 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ το κανονικό και 5 ευρώ το μειωμένο.

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής, καλεσμένη του Ραδιοφωνικού Σταθμού και Κοινωνικού Συλλόγου της ΣυνΑνθρωπίας StarClassic Radio σε μία σύμπραξη με τους εξαίρετους Έλληνες μουσικούς της τζαζ, Φίλιππο Κωσταβέλη, Γεώργιο Σμυρνή και Γιώργο Κλουτζό Χρυσίδη. Οι οπαδοί του είδους μπορούν να προσβλέπουν σε μια υψηλής ποιότητας συναυλία. To κουαρτέτο θα παρουσιάσει μία σειρά τραγουδιών από την προσωπική δισκογραφία της καλλιτέχνιδας καθώς και μέρη από την πρόσφατη δουλειά των τεσσάρων μουσικών.

DE FACTO UNPLUGGED

Οι De Facto θα τραγουδήσουν στο Καφωδείο Ελληνικό στις 30 Μαΐου. Ώρα: 22:00.

Οι De Facto είναι ένα συγκρότημα με κάτι περισσότερο από 25 χρόνια ζωής στην Ελληνική ποπ/ροκ σκηνή και με 20 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας, που συνεχίζει να συνθέτει, να ηχογραφεί και να δίνει συναυλίες σε όλη τη χώρα μέχρι και σήμερα. To συγκρότημα αποτελούν οι: Πέτρος Παρασκευάς στην κιθάρα και στη φωνή, Πέτρος Μίσκος στο μπάσο και στα φωνητικά και ο Δημήτρης Ράπτης στα τύμπανα.

THIEVERY CORPORATION & UB40

Οι Thievery Corporation και οι UB40 θα ανέβουν στη σκηνή του Fix Factory στις 30 Μαΐου. Ώρα: 19:00. Τιμές εισιτηρίων: Η προπώληση ξεκινάει στα 30 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί προς 35 ευρώ, ενώ στο ταμείο η τιμή θα είναι 40 ευρώ.

Οι Thievery Corporation επιστρέφουν, μετά την περσινή τους εμφάνιση, αυτή τη φορά μαζί με τους UB40, με τον τραγουδιστή τους Ali Campbell στα φωνητικά και τα ιδρυτικά μέλη Astro και Mickey Virtue να ηγούνται της πολυμελούς μπάντας τους.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

Δύο μεγάλες συναυλίες με τον τίτλο «Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς και οι φίλοι του» θα δώσει ο Σταμάτης Σπανουδάκης στο Θέατρο Αριστοτέλειον της Θεσσαλονίκης, στις 29 και στις 30 Μαΐου. Ώρα: 21:00. Τιμές εισιτηρίων: ζώνη Α 22 ευρώ, ζώνη Β 18 ευρώ, φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ 15 ευρώ, ομαδικά εισιτήρια 13 ευρώ (για ομάδες 15 ατόμων και άνω).

Μαζί του θα είναι: η ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο», με σολίστ τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και τον Δημήτρη Κοτταρίδη, οι Πάνος Κατσικιώτης, Νίκος Χατζόπουλος, Μαρίνος Τριανταφυλλίδης και Γιώργος Κοντοβάς και η μεγάλη τετράφωνη χορωδία «Μελωδοί» με μαέστρο τον Γιώργο Ζιάκα.

ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Νίκος Οικονομόπουλος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από τις 4 Μαΐου και απογειώνει το κοινό της πόλης, στο «FIX Night Club», όπου εμφανίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Το πρόγραμμα από το Κέντρο Αθηνών μεταφέρεται στην Θεσσαλονίκη, χαρίζοντας στο κοινό βραδιές διασκέδασης με τον Νίκο Οικονομόπουλο να δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Οι εμφανίσεις αναμένεται να κρατήσουν  έως και τον Ιούνιο.

JAMES LEG

Ο James Leg θα βρεθεί στο Rover Bar στις 30 Μαΐου. Ώρα: 21:00.

Ο keyboard-ίστας James Leg, είναι γνωστός ως ο βασικός τραγουδιστής και οργανοπαίκτης / πιανίστας της heavy blues rock μπάντας Black Diamond Heavies, είναι όμως και ένας solo καλλιτέχνης, ο οποίος χαράζει τον δικό του δρόμο, παράλληλα με αυτόν στον οποίον πορεύεται το σχήμα του. Το 2011ολοκλήρωσε και κυκλοφόρησε το πρώτο solo album του, με τίτλο «Solitary Pleasure». Στη συνέχεια κυκλοφόρησε το «Below the Belt» και δουλεύοντας για άλλη μια φορά με τον παραγωγό / μηχανικό ήχου Jason Soda κυκλοφόρησε το τρίτο του album «Blood on the Keys».

WAREHOUSE RAVE

Τρεις μουσικές σκηνές πάνω στην φιλοσοφία και την κουλτούρα των Rave απo όταν ξεκίνησαν και εδραιώθηκαν στα 90’s θα πραγματοποιηθούν στις 26 Μαΐου, στο Block33. Ώρα: 23:00. Τιμές εισόδου: 5 ευρώ και 7 ευρώ.

Ειδικότερα, στο Stage 1 θα είναι το Rave – Acid – Techno, στο Stage 2 το Warehouse Rave – Psy Trance Stage και το Stage 3 το Dubstep – Drum&Bass. Αναλυτικό πρόγραμμα: Stage 1 line Up: Desmond Kind, It’s Dark Inside, Bio, Mechon. Στο Stage 2 line Up live από Paganorium Project, Atrus, Blaum’arak και dj sets από τους Tangie, ⧋DJ Psyonic⧋και  Parmesan.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.