, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Την επόμενη εβδομάδα η έναρξη εργασιών στην Πλατεία Ελευθερίας

Την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι πρόδρομες εργασίες για τη βιοκλιματική ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Χθες έγινε αυτοψία από τον εργολάβο και από δημοτικούς υπαλλήλους, προκειμένου να αποφασιστεί σε ποια σημεία θα τοποθετηθεί περίφραξη για να προστατευτεί ο χώρος μέχρι να αρχίσουν οι πρόδρομες εργασίες.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο ανάδοχος του έργου προχωρά στην περίφραξη του χώρου, προκειμένου να τηρηθούν οι κανόνες ασφάλειας για τους διερχόμενους και την επόμενη εβδομάδα θα μπουν τα μηχανήματα για την έναρξη των εργασιών.

«Ο χώρος είναι ελεύθερος. Δεν ήρθε και η καταστροφή του κόσμου από όλη αυτή την αντιπολιτευτική ιστορία που ζήσαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι όλοι οι Θεσσαλονικείς, γιατί θα υπάρχει μια πλατεία- τοπόσημο, ένας χώρος μνήμης» είπε ο κ.Παππάς στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, οι εργασίες στην Πλατεία Ελευθερίας θα γίνονται σε συνεργασία με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, ενώ εάν δεν υπάρξουν εμπόδια το έργο εκτιμάται ότι θα μπορέσει να ολοκληρωθεί σε δέκα μήνες, παρά το γεγονός ότι το χρονοδιάγραμμα του είναι για ένα έτος.

Nα σημειωθεί πως για να αποφύγει ανάλογες καταστάσεις, ο δήμος Θεσσαλονίκης τοποθέτησε μία σταθερή κατασκευή στην είσοδο του πάρκινγκ προκειμένου να μην μπορούν να την μετακινήσουν και μία ακόμα στην έξοδο, η οποία μπορεί να απομακρυνθεί για να φύγουν και τελευταία αυτοκίνητα που έχουν μείνει μέσα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.