, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θ. Καράογλου: "Η Θεσσαλονίκη αποκτά το πιο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο στην Ευρώπη"

“Η Θεσσαλονίκη αποκτά το πιο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο στην Ευρώπη” δηλώνει ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, μετά την προκήρυξη του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Το εμβληματικό έργο, την πορεία υλοποίησης του οποίου επιβλέπει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) ως εποπτεύων φορέας, προχωρά με γοργά βήματα και πάντα εντός χρονοδιαγράμματος.
Με ορίζοντα παράδοσης του νέου Εκθεσιακού Κέντρου το 2026, έτος κατά το οποίο ο θεσμός της ΔΕΘ συμπληρώνει 100 χρόνια, η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται σε διεθνή επιχειρηματικό και τουριστικό προορισμό.
Όπως επισημαίνει ο κ. Καράογλου: “Το είπαμε, το κάνουμε πράξη! Η ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης αποτελεί έργο πνοής για τη Βόρεια Ελλάδα. Με την προκήρυξη του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού προχωρούμε με συνέπεια στη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην πατρίδα μας, ανοίγοντας το δρόμο ώστε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει το πιο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο στην Ευρώπη.
Με την παράδοση του νέου συγκροτήματος Εκθεσιακών και Συνεδριακών εγκαταστάσεων το 2026 η Θεσσαλονίκη καθιερώνεται ως διεθνής επιχειρηματικός και τουριστικός προορισμός, ενώ οι Θεσσαλονικείς θα απολαμβάνουν έναν ανοιχτό χώρο πρασίνου περίπου 60 στρεμμάτων, στην “καρδιά” του μητροπολιτικού κέντρου της πόλης, κατάλληλο για υπαίθριες πολιτιστικές και εκθεσιακές χρήσεις.
Με την εμβληματική παρέμβαση που υλοποιούμε η Κυβέρνηση αποδεικνύει πως έχει όραμα για τη Θεσσαλονίκη, η οποία μετουσιώνει τις ευκαιρίες σε πράξεις και είναι έτοιμη να απαντήσει στις προκλήσεις της νέας εποχής”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.