, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θ. Ρουσόπουλος: Τα παιδικά χρόνια, τα πολιτικά σκάνδαλα & ο «πόλεμος» που δέχθηκε

Μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη.
Ο γνωστός δημοοιογράφος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, βρέθηκε στο «Μετά τα Μεσάνυχτα» και άνοιξε τα χαρτιά του μιλώντας για την παιδική του ηλικία, την πορεία του στη δημοσιογραφία και την πολιτική, τον γάμο του με τη Μάρα Ζαχαρέα αλλά και τον «πόλεμο» που δέχθηκε εξαιτίας της πολιτικής του θέσης.
Φτιάχνοντας την πρώτη του εφημερίδα σε ηλικία μόλις 16 ετών μαζί με μερικούς συμμαθητές του στο Λύκειο Καισαριανής, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος από μικρός συνειδητοποίησε πως θέλει να γίνει δημοσιογράφος ενώ μοιράστηκε και την ομορφότερη στιγμή από εκείνη την περίοδο.  «Είχα γράψει ένα κείμενο αντιγράφωντας λίγο το στιλ του Φρέντι Γερμανού και στέλνω την εφημερίδα στην “Ελευθεροτυπία”. Είχα το θράσος να τη βάλω σε έναν φάκελο και να του γράψω και σ’ ένα σημείωμα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος. Την Κυριακή ανοίγοντας την “Ελευθεροτυπία” ο Φρέντι Γερμανός είχε αφιερώσει τη σελίδα στην οποία έγραφε στο Λύκειό μου και σε μένα και κατέληγε λέγοντας “καλωσήρθατε νέε συνάδελφε”» δήλωσε μεταξύ άλλων.
Η επιστροφή του στην πολιτική σκηνή της χώρας ως υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες εθνικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί όπως εξήγησε ο ίδιος μια ευκαιρία να αποκαταστήσει τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης Καραμανλή αλλά και τα πολιτικά σκάνδαλα της εποχής, όπως η υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, τα οποία έπληξαν την τότε κυβέρνηση ενώ είχαν και για τον ίδιο πέρα από πολιτικό και προσωπικό κόστος.
«Δέχθηκα τόσο άδικες επιθέσεις, δικαιώθηκα στην πορεία, αλλά αναζητώ ή επιζητώ μετά το “σταύρωμα” τότε, γιατί με “σταύρωσαν” τότε ως κατηγορούμενο τον σταυρό του πολίτη που σε αποκαθιστά ηθικά και για τους δικούς σου ανθρώπους περισσότερο, αν όχι για μένα» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν πολλές στενάχωρες στιγμές, αλλά δεν ήταν τόσο για μένα. Με στεναχώρησε πιο πολύ ότι την πλήρωσαν δικοί μου άνθρωποι. Οι γονείς μου, τα αδέρφια μου, οι φίλοι μου, η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Ήταν δύσκολες στιγμές. Πέρασε μια περίοδος που ο γιος μου μού έλεγε ότι δεν θέλω να με πηγαίνεις στο σχολείο γιατί είναι κάμερες και φωτογράφοι απ’ έξω και δεν θέλω να βγαίνω».
Τα τότε «βέλη» εναντίον του βρήκαν όμως και τη σύζυγό του Μάρα Ζαχαρέα, η οποία όπως ανέφερε ο ίδιος δέχθηκε και εκείνη επιθέσεις ακόμη και για το ότι εργαζόταν ως δημοσιογράφος ενώ ο σύζυγός της ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος και Υπουργός, παρ’ όλο που εκείνη δεν εργάστηκε ποτέ σε κανένα δημόσιο κανάλι. Αποκάλυψε επίσης πως εξαιτίας της δικής του πολιτικής θέσης εκείνη έχει χάσει τρεις δουλειές τονίζοντας πως είναι άδικο να κρίνεται η σύζυγός του ως παρακολούθημα του ίδιου.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.