, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θ. Χατζηπαντελής: Γιατί αποφάσισα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση

Εργάζομαι 31 χρόνια στην ΕΡΤ, ενώ υπήρξα για επτά χρόνια προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ 3, είμαι μέλος του Πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της ΕΣΗΕΜΘ, έχω εργαστεί σε εφημερίδες, περιοδικά για 20 χρόνια και δίδαξα σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ παράλληλα.
Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΗ*
Έχω ασχοληθεί ενεργά τα τελευταία 20 χρόνια με τα σωματεία και τις συνδικαλιστικές Ενώσεις του δημοσιογραφικού κλάδου μας και υπηρέτησα την ΕΣΗΕΜΘ και την ΠΟΕΣΥ και τον ΠΣΑΤ από διάφορες θέσεις. Η πρόταση που μου έγινε από τον Κώστα Μπίκο άνοιξε για μένα ένα καινούργιο ορίζοντας σε μια ηλικία που κρινω ότι πλέον μπορώ να ασχοληθώ με τα κοινά αφού μέχρι τώρα προτεραιότητα ειχε η εργασία και η οικογένειά μου. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και ούτε θα γίνω. Είμαι απλά ένας άνθρωπος που μπορεί να βοηθήσει στα κοινά του τόπου του έχοντας χρόνο, ιδέες και τεράστια εμπειρία από την ζωή.
Αποφάσισα να κατεβώ στις εκλογές για το δήμο Θέρμης με τον Κώστα Μπίκο για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί ο άνθρωπος αυτός με τίμησε δίνοντάς μου την ευκαιρία να πάρω μέρος στην εκλογική διαδικασία. Ο δεύτερος και σημαντικότερος είναι ότι ο Δήμος Θέρμης χρειάζεται ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες. Ο ίδιος άνθρωπος διοικεί εδώ και δεκαετίες. Το πρόβλημα όμως είναι ότι με τη δημιουργία του Καλλικράτη, ο δήμος Θέρμης έχει πλέον 17 χωριά και κάποια από αυτά είναι παραμελημένα. Σ’ ένα τόσο δύσκολο δήμο με 17 χωριά χρειάζεται σωστή κατανομή πόρων ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και παραλείψεις αλλά και γκρίνιες σε κανένα χωριό. Τα δρομάκια στα περισσότερα χωριά είναι κατεστραμμένα και γεμάτα λακκούβες, τα πάρκα παραμελημένα, ενώ ο κόσμος ήρθε στα πέριξ χωριά της Θεσσαλονίκης που ανήκουν στο δήμο θέρμης για μια καλύτερη ζωή και τώρα τα χωριά ερημώνουν αφού επιστρέφουν πάλι πίσω στη Θεσσαλονίκη.
Πρώτα απ’  όλα σημασία έχει να εκλεγεί η ανεξάρτητη παράταξη του Κώστα Μπίκου «Βήμα στο αύριο». Μια παράταξη που στόχο έχει να ενισχύσει την ποιότητα ζωής στα χωριά του δήμου Θέρμης. Από τις μικρές απολαύσεις, όπως ένα καθαρό και όμορφο πάρκο, ένα καινούργιο αναψυκτήριο, ένα δρόμο χωρίς λακκούβες, μέχρι μεγάλα έργα που θα μπορούν να δημοπρατηθούν με τη βοήθεια της πολιτείας και άλλων φορέων ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χωριού. Διότι κάθε χωριό είναι ξεχωριστό. Πρέπει λοιπόν να δούμε ξεχωριστά και με κάθε λεπτομέρεια τα προβλήματα και στη συνέχεια να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση ανάλογα με τις ανάγκες και τα χρήματα που θα υπάρχουν. Οσο για μένα εφόσον εκλεγώ θα προσπαθήσω να συμβάλω σ’ αυτή την προσπάθεια από οποιαδήποτε θέση βρεθώ.
Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στηρίζει σ’ αυτήν την προσπάθεια και ειδικά τη σύζυγό μου Ελένη Παυλίδου που δίνει κι αυτή τη δική της μάχη για να βοηθήσει στην προσπάθειά μου να εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Θέρμης.
* Ο Θεόδωρος Χατζηπαντελής είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θέρμης με τον συνδυασμό «Βήμα στο Αύριο» του Κώστα Μπίκου
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.