, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Εγκαινιάστηκε η μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΦΩΤΟ)

Τη νέα του υπερσύγχρονη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, εγκαινίασε σήμερα  το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας καθώς και πλήθος κόσμου.
Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης από την ίδρυση του άλλαξε τα δεδομένα και συνεχίζει να αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στους τομείς της υγείας, της οικονομίας και της κοινωνίας. Έχει καταστεί πόλος έλξης ασθενών από το εξωτερικό και έχει μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε σημείο αναφοράς της υγείας για όλη τη ΝΑΕυρώπη.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας για τα εγκαίνια της μονάδας τόνισε πως “θα βοηθήσει δεκάδες συμπολίτες μας, και όχι μόνο, να γίνουν γονείς. Να νιώσουν τα πιο μεγάλα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κάποιος στη ζωή του. Και παράλληλα βοηθάει στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας που πρέπει να γίνει η πρώτη εθνική προτεραιότητα για την πατρίδα μας. Τέλος αυτή η υπερσύγχρονη μονάδα θα προσελκύσει πολλούς ανθρώπους από το εξωτερικό που θα επιλέξουν να έρθουν στη Θεσσαλονίκη να δεχτούν τις υπηρεσίες του Διαβαλκανικού”.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σημείωσε πως ” αυτά τα εγκαίνια σηματοδοτούν τους νέους ορίζοντες που χαράζονται και που η χώρα επιδιώκει να κατακτήσει στον παγκόσμιο χάρτη ρου τουρισμού υγείας. Ήδη επισκέπτονται την Ελλάδα ζευγάρια από 80 χώρες για να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους. Είμαστε η 5η χώρα όσον αφορά την παγκόσμια κατάταξη επισκεπτών ιατρικού τουρισμού στο επίπεδο της αναπαραγωγικής ιατρικής”.

Τέλος ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες για το νέο εγχείρημα του ομίλου και τόνισε πως ” το Διαβαλκανικό κατάφερε μέσα στην 20ετή πορεία του να καταστήσει αυτό και την πόλη της Θεσσαλονίκης σημείο αναφοράς στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε ολόκληρη τη ΝΑΕυρώπη και να αποτελέσει αιχμή του δόρατος για τον ιατρικό τουρισμό στη χώρα. Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτή τη νέα μονάδα που θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος πάνω στην αιχμή του δόρατος”.

Το Κέντρο Γονιμότητας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής διαθέτει υψηλών προδιαγραφών εργαστήρια, μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας και καλλιεργητικά μέσα τελευταίας γενιάς που λειτουργούν σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές.
Στο Κέντρο Γονιμότητας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ισχύει η άριστη αναλογία ασθενών ανά έμβρυο, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, ενώ επιλαμβάνεται το σύνολο των μεθόδων στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.
Όλοι οι ιατροί του Κέντρου Γονιμότητας και Εξωσωματικής, καθηγητές πανεπιστημίου και ιδιώτες, έχουν μετεκπαιδευτεί και εξειδικευθεί στη Μεγάλη Βρετανία, εφαρμόζοντας ότι πιο σύγχρονο ισχύει διεθνώς, σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο Κέντρο Γονιμότητας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής εργάζονται μαιευτήρες –χειρουργοί, γυναικολόγοι και κλινικοί εμβρυολόγοι – μοριακοί βιολόγοι με διεθνή πιστοποίηση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.