, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ικανοποιημένος από τις κυρώσεις της Ε.Ε. σε βάρος της Τουρκίας ο Ν.Αναστασιάδης

 
Την ικανοποίησή του για τις κυρώσεις που αποφάσισε τη Δευτέρα το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ εις βάρος της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειές της στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την απόφαση της Ε.Ε. που έμπρακτα στηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη νομιμότητα στη θάλασσα της Κύπρου» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Κύπριος πρόεδρος.
Την ικανοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη συγκεκριμένη απόφαση εξέφρασε με ανακοίνωσή του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι «ενεργοποιεί προηγούμενες πολιτικές αποφάσεις και εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη στήριξη των εταίρων μας προς τη χώρα μας».
«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση που ενισχύει τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων της απέναντι στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας» πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου
«Ελπίζουμε ότι αυτές οι νομικές πράξεις και τα περιοριστικά μέτρα θα συμβάλουν ούτως ώστε η τουρκική κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι δεν είναι δυνατό ούτε γίνεται ανεκτό να αυθαιρετεί, να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.