, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ινδονησία: Στους 832 οι νεκροί από το σεισμό και το τσουνάμι στο Σουλαουέζι

Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των θυμάτων στην Ινδονησία,καθώς ο  αριθμός των νεκρών από τον σεισμό και το τσουνάμι στη νήσο Σουλαουέζι ανέρχεται σε 832.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Σουτόπο Πούρουο Νουγκρόχο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, πολλοί άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια των κτηρίων που κατέρρευσαν από τον σεισμό των 7,5 βαθμών που σημειώθηκε την Παρασκευή και προκάλεσε στη συνέχεια τσουνάμι με κύματα που έφταναν ακόμη και τα έξι μέτρα.
Η μετεωρολογική και γεωφυσική υπηρεσία της Ινδονησίας BMKG εξέδωσε την Παρασκευή προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό, αλλά την ήρε 34 λεπτά αργότερα. Η υπηρεσία επικρίνεται δριμύτατα ότι δεν παρείχε σωστή πληροφόρηση για το τσουνάμι που έπληξε κυρίως την πόλη Παλού, αν και οι Ινδονήσιοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι τα κύματα έπληξαν τις ακτές της πόλης προτού αρθεί η προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.