, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ινδονησία: Τουλάχιστον 29 οι νεκροί του ναυαγίου- Δεκάδες οι αγνοούμενοι

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, έχασαν τη ζωή τους έχασαν τη ζωή τους όταν το επιβατηγό πλοίο στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε ανοιχτά των ακτών της Ινδονησίας, ενώ άλλοι 41 αγνοούνται και περίπου 70 διασώθηκαν, κατά νεότερο απολογισμό των ινδονησιακών αρχών που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Το φέρι, μήκους 48 μέτρων, που μετέφερε πολλά αυτοκίνητα εκτελούσε δρομολόγιο από τη νήσο Κελέβη (Σουλαουέζι) στη Σελάγιαρ όταν ξαφνικά βρέθηκε αντιμέτωπο με σφοδρούς ανέμους και ψηλά κύματα. Το πλοίο άρχισε να βάζει νερά και ο πλοίαρχος πανικόβλητος το οδήγησε σε ύφαλο.
Το ναυάγιο της Τρίτης ακολουθεί την τραγωδία που εκτυλίχθηκε όταν υπερφορτωμένο πλοίο βυθίστηκε στη λίμνη Τομπά πριν από λίγες εβδομάδες, με αποτέλεσμα έως και 200 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Έχει επιβεβαιωθεί ωστόσο ο θάνατος μόνο των τριών. Μόλις 21 επιβίωσαν.
Οι θαλάσσιες μεταφορές είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος μετακίνησης μεταξύ των 17.000 νησιών και νησίδων της Ινδονησίας και τα ναυτικά δυστυχήματα είναι συχνά, εξαιτίας του ότι οι κανονισμοί ασφαλείας παραβιάζονται κατά σύστημα και τα πλοία φορτώνουν περισσότερους επιβάτες, οχήματα και εμπορεύματα από ό,τι μπορούν να μεταφέρουν.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.