, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ινδονησία: Υπερχείλισε ο πιο μολυσμένος ποταμός στον κόσμο

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ινδονησία εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων, οι οποίες έχουν προκαλέσει και την υπερχείλιση του Σιταρούμ, ενός από τους πιο μολυσμένους ποταμούς παγκοσμίως, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

«Πλημμύρες και κατολισθήσεις έχουν προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων, ενώ έξι ακόμη αγνοούνται και τρεις έχουν τραυματιστεί» στο νησί Φλόρες στις ανατολικές μικρές Σούνδες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο.

Στο νησί της Ιάβας, έπειτα από πολλές ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων που προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Σιταρούμ, οι κάτοικοι πολλών πόλεων κοντά στη Μπαντούνγκ βρέθηκαν με το νερό να φτάνει στο στήθος τους.

Άλλοι κάτοικοι χρειάστηκε να μετακινηθούν με σχεδίες ή μικρά πλοιάρια εξαιτίας των πλημμυρών που σημειώνονται και σε άλλες περιοχές της ανατολικής Ιάβα.

Οι πλημμύρες είναι συχνές στη διάρκεια της εποχής των βροχών στην Ινδονησία, η οποία διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο. Τον Ιανουάριο τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στο νότιο τμήμα του νησιού Σουλαουέσι.

Οι πρόσφατες πλημμύρες πλήττουν περισσότερους από 30.000 ανθρώπους στις επαρχίες της δυτικής και ανατολικής Ιάβας.

Ο Σιταρούμ, ένας ποταμός μήκους 300 χιλιομέτρων, είχε κηρυχθεί πριν μία δεκαετία από την Παγκόσμια Τράπεζα «ο πιο μολυσμένος ποταμός του κόσμου» και η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί έκτοτε.

Οι αρχές της Τζακάρτα είχαν ανακοινώσει πέρυσι ότι σκοπεύουν να καθαρίσουν τα νερά του Σιταρούμ, έπειτα από χρόνια αποτυχιών, με στόχο να καταστήσουν πόσιμο το νερό του ως το 2025.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.