, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ιράν: Δεν θα υπάρξει συνάντηση Ροχανί-Τραμπ

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα υπάρξει συνάντηση του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Τεχεράνης, μετά την χθεσινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου με την οποία οι ΗΠΑ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μια συνάντηση των δύο ηγετών.
«Ούτε υπάρχει ένα τέτοιο γεγονός (συνάντηση Τραμπ-Ροχανί στη Νέα Υόρκη) στην ημερήσια διάταξή μας, ούτε θα γίνει αυτό. Δεν θα γίνει μια συνάντηση αυτού του είδους», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί σε δηλώσεις του που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Η Τεχεράνη έχει επανειλημμένως απορρίψει μια συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών.
Ο Μουσαβί απέρριψε επίσης ως «παράλογα» τα σχόλια του Ρεπουμπλικάνου Γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ ότι είναι ώρα οι ΗΠΑ «να θέσουν στο τραπέζι μια επίθεση σε ιρανικά διυλιστήρια πετρελαίου» μετά την επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία το Σάββατο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ανταρτική οργάνωση των Χούτι στην Υεμένη, η οποία ευθυγραμμίζεται με το Ιράν.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.