, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ιρανικό τάνκερ: Αλλάζει πορεία έξω από τα ευρωπαϊκά χωρικά ύδατα

Να αποφύγει τα χωρικά ύδατα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε τελικά το ιρανικό δεξαμενόπλοιο, που βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης της Τεχεράνης με τη Δύση μετά τις αλλεπάλληλες αυστηρές προειδοποιήσεις των Αμερικανών και το «όχι» ελληνικών, κυπριακών και άλλων εταιρειών στην παροχή βοήθειας.
Το Adrian Darya 1 (πρώην Grace 1), που όταν αφέθηκε ελεύθερο από το Γιβραλτάρ είχε δηλώσει ως προορισμό την Καλαμάτα και ημερομηνία άφιξης την 25η Αυγούστου, τις τελευταίες ώρες έχει αλλάξει πορεία. Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πλοίων Marine Traffic κατευθύνεται πλέον νοτιοανατολικά της Σικελίας προς τις ακτές της Αφρικής.

H νέα πορεία του τάνκερ.

Το διπλωματικό θρίλερ φαίνεται έτσι να έχει αίσιο τέλος τουλάχιστον για την Ελλάδα, που διεμήνυε πως δεν έχει λάβει αίτημα εισόδου του πλοίου σε λιμάνι της, αλλά και ότι δεν σκόπευε να το εξυπηρετήσει.
To τάνκερ πάντως έχει ανάγκη από ανεφοδιασμό σε καύσιμα και τρόφιμα, ενώ όπως φαίνεται αναζητεί τρόπο για να μεταφορτώσει σε άλλο δεξαμενόπλοιο το πετρέλαιο, που μεταφέρει. Το φορτίο του είναι υπερβολικά βαρύ για να περάσει από τη Διώρυγα του Σουέζ και να επιστρέψει στο Ιράν.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.