, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ισημερινός: Υπό κράτηση Σουηδός που θεωρείται στενός συνεργάτης του Ασάνζ

Ένας 36χρονος Σουηδός, ονόματι Όλα Μπίνι, ο οποίος θεωρείται στενός συνεργάτης του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ και ο οποίος κατηγορείται για κυβερνοεπιθέσεις, βρίσκεται υπό προσωρινή κράτηση, επιβεβαίωσε χθες η δικαιοσύνη του Ισημερινού.
Δικαστήριο του Κίτο απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει ο Μπίνι κατά της κράτησής του εκτιμώντας ότι αν απελευθερωθεί ο Σουηδός ενδέχεται να τεθεί σε «κίνδυνο» η έρευνα που διεξάγεται.
Ο Όλα Μπίνι συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να μεταβεί στην Ιαπωνία στις 11 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία ο Ασάνζ, από τον οποίο ο Ισημερινός ανακάλεσε το άσυλο που του είχε χορηγήσει, συνελήφθη στην πρεσβεία στο Λονδίνο.
Τότε η υπουργός Εσωτερικών του Ισημερινού Μαρία Πάουλα Ρόμο είχε δηλώσει ότι ένα πρόσωπο από το περιβάλλον του Ασάνζ εμπλέκεται σε ένα σχέδιο «αποσταθεροποίησης» του προέδρου Λενίν Μορένο και είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνιο.
Η Ρόμο είχε χαρακτηρίσει τον Μπίνι ως «ένα πρόσωπο που πρόσκειται στο WikiLeaks» και είχε προσθέσει ότι τα τελευταία χρόνια είχε μεταβεί τουλάχιστον 12 φορές στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.