, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΙΣΘ: Προσβλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την απεργία στα διαγνωστικά κέντρα

“Προσβλητικά” χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3 αναφορικά με την απεργία των εργαστηριακών γιατρών.
Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις απεργίες των εργαστηριακών γιατρών υποστήριξε πως το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υγεία τους άνοιξε την όρεξη και ζητούσαν χρήματα “μπροστά”, από τον ΕΟΠΥΥ, που δεν τους ανήκουν.
Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου αναφέρει:
“Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, στην τηλεόραση της ΕΤ3, σχετικά με την απεργία των εργαστηριακών γιατρών είναι προσβλητικές για μία μερίδα γιατρών, που καθημερινά παρά τις συνεχείς μειώσεις, τις οποίες υφίστανται από τον ΕΟΠΥΥ τα τελευταία χρόνια, στηρίζουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει η πολιτεία είναι η συμπαράσταση και η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων τους, καθώς η κατάσταση έχει φτασει στο απροχώρητο. Η άγνοια για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι επικίνδυνη”.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.