, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ιταλία: Επίθεση νεοφασιστών κατά δημοσιογράφων και αστυνομικών στο κέντρο της Ρώμης

Περίπου εκατό νεοφασίστες πήραν μέρος σήμερα το απόγευμα, στην ιταλική πρωτεύουσα, σε κινητοποίηση κατά της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, στην περιοχή Τσίρκο Μάσιμο, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Κολοσσαίου.
Λίγο πριν το τέλος της κινητοποίησης, την ώρα που ένας από τους νεοφασίστες έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ομοϊδεάτς του επιτέθηκαν στους υπόλοιπους δημοσιογράφους και σε αστυνομικούς, με μπουκάλια, πέτρες και καπνογόνα. Είχαν ήδη ακουστεί συνθήματα υπέρ του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι περισσότεροι νεοφασίστες ανήκουν σε εξτρεμιστικές οργανώσεις οπαδών του ιταλικού ποδοσφαίρου. Δυο άτομα συνελήφθησαν και άλλα οκτώ οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τουλάχιστον δυο δημοσιογράφοι και έξι αστυνομικοί τραυματίσθηκαν. Η κατάστασή τους δεν κρίνεται ανησυχητική από τους γιατρούς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.