, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση

Κάλεσμα στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.
«Ο κόσμος της εργασίας, οι συνταξιούχοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία θα δώσουν  απάντηση στα ψέματα και τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τις προσπάθειες διάλυσης της δημόσιας  κοινωνικής ασφάλισης. Με ενότητα και αγώνα θα  διεκδικήσουν ένα ασφαλιστικό σύστημα δημόσιο, αναδιανεμητικό, καθολικό, που θα σέβεται τους κόπους και τον ιδρώτα του κόσμου της δουλειάς. Που θα δίνει αξιοπρεπείς συντάξεις και θα αντιμετωπίζει την ασφάλιση ως δικαίωμα και όχι ως «παροχή του εργοδότη», σημειώνει μεταξύ άλλων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης:
«Η Κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, με την κατάργηση της αιτιολογημένης απόλυσης,  την υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, την  αποδιάρθρωση του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και μια σειρά άλλες αντεργατικές διατάξεις, που οδηγούν  καθημερινά σε  απολύσεις και μειώσεις μισθών, επιτίθεται τώρα στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο επιφυλάσσει νέες μειώσεις στις συντάξεις, αφού καταργεί της 13η σύνταξη, προβλέπει για το 2020 λιγότερα χρήματα για κύριες και επικουρικές συντάξεις, αποσυνδέει την ασφαλιστική εισφορά από το εισόδημα, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τις ασφαλιστικές εισφορές για το 90%  των ελεύθερων επαγγελματιών. Παράλληλα ανοίγει την πόρτα για την κατάργηση της επικουρικής σύνταξης και του εφάπαξ με τη συγχώνευση του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ, ενώ ταυτόχρονα συρρικνώνει το χώρο της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, που έχουν κατακτήσει με αίμα  και αγώνες οι εργαζόμενοι, για να τη δώσει «βορά» στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Τέλος, μειώνει την εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ, οδηγώντας σε μεγάλη μείωση των κονδυλίων για την καταπολέμηση της ανεργίας και  περικοπές στα προγράμματα  απασχόλησης.
Ο κόσμος της εργασίας, οι συνταξιούχοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία θα δώσουν  απάντηση στα ψέματα και τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τις προσπάθειες διάλυσης της δημόσιας  κοινωνικής ασφάλισης. Με ενότητα και αγώνα θα  διεκδικήσουν ένα ασφαλιστικό σύστημα δημόσιο, αναδιανεμητικό, καθολικό, που θα σέβεται τους κόπους και τον ιδρώτα του κόσμου της δουλειάς. Που θα δίνει αξιοπρεπείς συντάξεις και θα αντιμετωπίζει την ασφάλιση ως δικαίωμα και όχι ως «παροχή του εργοδότη».
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καλεί του εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, να πάρουν μαζικά μέρος στην Απεργία της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου ώστε να δοθεί απάντηση στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.
Όλοι και όλες θα βρεθούμε στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11 π.μ., μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου
· ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ 13ης ΣΥΝΤΑΞΗΣ
· ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ
· ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.