, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Κάνει το μεγάλο βήμα ο Μητσοτάκης! Πρωτοποριακό σχέδιο για διακυβέρνηση με χαρακτηριστικά σύγχρονου management

Στόχος του νομοσχεδίου  για το επιτελικό κράτος που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, είναι να αποτελέσει θεσμική τομή για το ελληνικό κράτος καθώς αφενός συγκεντρώνει όλες τις διάσπαρτες διατάξεις των τελευταίων 40 ετών για την οργάνωση της κυβέρνησης και της κεντρικής διοίκησης και αφετέρου δημιουργεί νέους θεσμούς και κανόνες για τη λειτουργία του κράτους στα πρότυπα των θεσμικά ανεπτυγμένων κρατών της ΕΕ ενόψει του 2021.
Παράλληλα επικεντρώνεται στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς του κράτους και την βελτίωση της επαφής τους με αυτό ώστε να εξυπηρετούνται με ταχύτητα, διαφάνεια και κυρίως χωρίς ταλαιπωρία από τη γραφειοκρατία.
Όπως σημειώνει το iefimerida.gr, η  διακυβέρνηση της χώρας λαμβάνει χαρακτηριστικά σύγχρονου management με στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα, ανά τομέα, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης.
Σε αυτό το πλαίσιο το νομοσχέδιο προβλέπει μια ισχυρή Προεδρία της Κυβέρνησης που θα συντονίζει το κυβερνητικό έργο και θα υποστηρίζει τον Πρωθυπουργό.
Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάζει τακτικά και θα χαράσσει την πολιτική που στη συνέχεια θα εξειδικεύεται ανά υπουργείο, ενώ κάθε χρόνο θα δημοσιεύονται τα σχέδια δράσης των υπουργείων και το συνολικό σχέδιο δράσης της Κυβέρνησης και έτσι θα τίθεται στο μικροσκόπιο των πολιτών η πορεία εφαρμογής τους, αυξάνοντας την λογοδοσία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.