, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καβγάς Πολάκη-Βούτση! «Είναι ντροπή!» «Είσαι άσχετος!»

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Παύλος Πολάκης άσκησε κριτική στο κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν εμπεριέχει την απαιτούμενη αυτοκριτική για το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχασε τη μάχη της εξουσίας, γιατί κυβέρνησε με τους… θεσμούς που άφησαν οι προηγούμενοι και δεν άλλαξαν τις ανεξάρτητες αρχές.
Επ’ αυτού μάλιστα άφησε αιχμή για τον Νίκο Βούτση για το γεγονός ότι δεν άλλαξε τον κανονισμό της Βουλής για το ΕΣΡ, με αποτέλεσμα να χάσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τη μάχη των καναλιών. Ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε επί της ουσίας ότι η επιλογή Βούτση να μην αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής ήταν πολιτική.
Τον λόγο ζήτησε επί προσωπικού ο Νίκος Βούτσης, αλλά παρενέβη ο Στέλιος Παππάς φωνάζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάζει η σειρά των ομιλητών και να έχουν προνομιακή μεταχείριση τα μέλη της Πολιτικής γραμματείας.
Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Νίκος Βούτσης, ξέσπασε λέγοντας πώς “είναι ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα μεταξύ μας” και εξήγησε ότι δεν ήταν δυνατόν να κινηθεί η κυβέρνηση αντιθεσμικά, σημειώνοντας μάλιστα πως ουδέποτε ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε ζητήσει κάτι ανάλογο.
«Ο τρόπος εκλογής των Αρχών προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής», είπε ο πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου, χαρακτηρίζοντας «άσχετο» τον Πολάκη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.