, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Και τώρα οι δυο τους

Το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού έχει ξεκινήσει αρκετές εβδομάδες νωρίτερα, (δυστυχώς) εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Αυτή τη φορά, έφτασε η ώρα οι δύο μονομάχοι του τίτλου να αναμετρηθούν στο χορτάρι της Τούμπας σε ένα παιχνίδι που το περιμένει ολόκληρη η Ελλάδα.
Του Θωμά Μίχου
Η Karfitsa σας βάζει στο κλίμα του μεγάλου αγώνα και σας παραθέτει όλα τα νέα και τις ετοιμασίες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ γύρω από την αναμέτρηση αυτή
Με Γιαννούλη και Βιεϊρίνια τα πλάνα Φερέιρα
Με τους Χοσέ Κρέσπο, Λέο Ζαμπά και Πόντους Βέρνμπλουμ να είναι εκτός εδώ και καιρό, οι δύο πονοκέφαλοι για τον Αμπέλ Φερέιρα άκουγαν στα ονόματα των Δημήτρη Γιαννούλη και Αντέ Βιεϊρίνια. Οι δυο τους μέχρι και την Τετάρτη ακολουθούσαν ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης, ωστόσο, είναι ετοιμοπόλεμοι, αφού κανείς εκ των δύο δεν ήθελε να χάσει αυτό το παιχνίδι. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Δικεφάλου, πλέον έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας, με τα ερωτηματικά να έχουν να κάνουν με δύο θέσεις. Η πρώτη αναφορικά με το ποιος εκ των Μάτος και Βιεϊρίνια θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας. Ποιος θα πάρει ρόλο αριστερού εξτρέμ με τον Καντουρί να μοιάζει το φαβορί, αλλά και το δίδυμο που θα επιλεγεί στην επίθεση με τους Σφιντέρσκι, Πέλκα να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα. Από ‘ κει και πέρα, οι Ζίβκοβιτς, Ινγκασον, Γιαννούλης, Βαρέλα, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, έχουν εξασφαλισμένη θέση στο αρχικό σχήμα.
Sold out και εκπλήξεις
«Καπνός» έγιναν τα λιγοστά εισιτήρια που διατέθηκαν προς πώληση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της Κυριακής. Όπως άλλωστε αναμένονταν ο κόσμος εξάντλησε τα «μαγικά χαρτάκια» και η Τούμπα θα είναι κατάμεστη την Κυριακή το βράδυ. Στις τάξεις του κόσμου του Δικεφάλου, υπάρξει εδώ και αρκετό διάστημα ξεσηκωμός. Οι προετοιμασίας για την καλύτερη οργάνωση του ντέρμπι είναι πυρετώδεις. Σύμφωνα με πληροφορίες οι φίλοι του Δικεφάλου θα ετοιμάσουν ένα μοναδικό θέαμα με κορεό που θα καλύπτει την Θύρα 4. Φυσικά, στην Τούμπα θα βρεθεί κόσμο από όλα τα μέρη της Ελλάδος, αλλά και αρκετές χώρες του εξωτερικού. Μάλιστα, στην Ασπρόμαυρη ΠΑΕ ανέφεραν πως αν υπήρχαν άλλες 20.000 εισιτήρια θα «έφευγαν» και αυτά μέσα λίγες μόνο ώρες. Ως ένα δείγμα της ζήτησης που είχαν τα εισιτήρια.
«Αστακός» η Τούμπα
Στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης η δεύτερη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, την οποία κάλεσε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών που είναι αρμόδιος για τα θέματα αθλητισμού, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος. Ο ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Μάκη Γκαγκάτση, αλλά και τον υπεύθυνο ασφαλείας του Δικεφάλου, Βαγγέλη Τσακμακά. Από την άλλη πλευρά, τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε ο υπεύθυνος ασφαλείας, Νίκος Συντιχάκης, ενώ ακόμη παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Σούπερ Λιγκ, της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ) και της Πυροσβετικής. Αυτό που ζητήθηκε από τις εμπλεκόμενες πλευρές είναι να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία, στις αφίξεις των αποστολών των δύο ομάδων και να πέσουν οι τόνοι προκειμένου να συμβάλλει ο καθένας για την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι. Πάντως, από την πλευρά των Ερυθρόλευκων δεν απαντήθηκε ξεκάθαρα εάν ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Βαγγέλης Μαρινάκης, δώσει το παρών στην Τούμπα. Τέλος, μια από τις αποφάσεις που πάρθηκαν, στο πλαίσιο της προστασίας του γηπέδου, είναι να τοποθετηθεί για ακόμα μια φορά δίχτυ, σε ολόκληρο το γήπεδο, ούτως ώστε να διασφαλιστεί το ότι δεν θα περάσει το οποιοδήποτε αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο. Στο γήπεδο περιμετρικά της Τούμπας, αναμένεται να βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Κυριακής περίπου 600 αστυνομικοί.
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.