, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κακοκαιρία «Μήδεια»-Αντιμετωπίστηκαν όλα τα προβλήματα από τη χιονόπτωση στο δήμο Θέρμης

Στους δρόμους, σε όλες τις κοινότητες και τους οικισμούς του δήμου Θέρμης βρίσκονται από το απόγευμα του Σαββάτου οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τα οποία προκαλούνται από τη χιονόπτωση. Υπό την καθοδήγηση του δημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου και του αρμόδιου αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνου Κουγιουμτζίδη τα συνεργεία του δήμου, καθώς και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν συνεχώς από χθες ώστε να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο καθώς και τους βασικούς δρόμους των οικισμών.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες υπήρξαν στους ορεινούς οικισμούς του δήμου Θέρμης (Λιβάδι, Περιστερά, Μονοπήγαδο, Άγιος Αντώνιος) καθώς και στη δημοτική ενότητα Μίκρας (Τρίλοφο, Καρδία, Πλαγιάρι, Κάτω Σχολάρι). Ωστόσο, τα συνεργεία του δήμου, έχοντας στη διάθεσή τους συνολικά εννιά μηχανήματα (4 JCB, 2 εκχιονιστικά, 2 τροχήλατες αλατιέρες και ένα τρακτέρ), αλλά και μηχανήματα ιδιωτών όπου χρειάστηκε, καθώς και 300 τόνους απόθεμα αλατιού, κράτησαν καθαρό το οδικό δίκτυο. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Κουγιουμτζίδης “τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας θα συνεχίσουν να επιχειρούν και το επόμενο χρονικό διάστημα έως την πλήρη εξασθένιση των φαινομένων”.

Ο δήμαρχος Θέρμης ο οποίος βρισκόταν από τα ξημερώματα της Κυριακής δίπλα στα στελέχη και τους υπαλλήλους της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, τους ευχαρίστησε για την προσπάθεια που καταβάλλουν για άλλη μια φορά ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα σε κανέναν οικισμό του δήμου. Παράλληλα, επιθεώρησε τα σχολεία, καθώς στις προθέσεις του δήμου ήταν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σε κάποιους ορεινούς οικισμούς, τα υπόλοιπα να λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο, μετά την απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, αύριο Δευτέρα τα σχολεία του δήμου Θέρμης θα παραμείνουν κλειστά.

Υπενθυμίζεται ότι συσκευασμένο αλάτι διατίθεται σε όλες τις Κοινότητες του δήμου Θέρμης για όσους πολίτες θέλουν να προμηθευτούν, ενώ επιπλέον χύμα αλάτι μπορούν να προμηθευτούν από το εργοτάξιο Θέρμης, το εργοτάξιο Βασιλικών και μπροστά από την Κοινότητα Τριλόφου.

Τα χρήσιμα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες του δήμου Θέρμης οι οποίοι αντιμετωπίζουν τυχόν προβλήματα εξ αιτίας της κακοκαιρίας είναι:

Επιχειρησιακό κέντρο Θέρμης: 2310467110 & 2310466339 & 15114

Επιχειρησιακό Κέντρο Βασιλικών: 2396330023 και 2396330034

Επιχειρησιακό Κέντρο Μίκρας (Τρίλοφος): 2392330212 και 2392330210

Επίσης, για όσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία θα μπορούν να απευθύνονται και στις κατά τόπους Κοινότητες και τα τηλέφωνα που θα βρίσκονται αναρτημένα στην είσοδό τους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.