, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καλαφάτης: Θα κάνουμε ό,τι χρειασθεί για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

«Βρισκόμαστε σε μια κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Η χθεσινή δημοσίευση στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης έρχεται να επιβεβαιώσει την αστάθεια που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας και φανερώνει τα αδιέξοδα του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν. Για την κλιμάκωση αυτή η οποία φθάνει και στα όρια της επιθετικότητας η θέση της Ελλάδας και όχι μόνον της τωρινής Κυβέρνησης είναι σταθερή, θα κάνει οτιδήποτε χρειασθεί για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Σύμμαχό μας σ΄ αυτό έχουμε το δίκαιο της θάλασσας και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 και στον Στέφανο Διαμαντόπουλο.
 
Σε ερώτηση για την εξέλιξη των έργων της Θεσσαλονίκης, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού και εάν επηρέασε η πανδημία, ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι η κρίση επηρέασε όλη χώρα, την Ευρώπη και τον κόσμο αναγκάζοντας την Κυβέρνηση να τη διαχειρισθεί και μάλιστα σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πήγε πίσω η προώθηση της ατζέντας της Θεσσαλονίκης, είτε αφορά κυρίως τις συγκοινωνίες, τον ΟΑΣΘ και το Μετρό είτε αφορά το γενικότερο αναπτυξιακό πρόσημο που θα υποστηριχθεί για τα επόμενα χρόνια. «Έχω προσωπική άποψη ειδικά για τα Χωρικά Σχέδια που αφορούν στη ΔΕΘ, στο νέο γήπεδο της Τούμπας και την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου, που γίνεται βάσει των εργαλείων που είχα θέσει στη φαρέτρα της κυβέρνησης στην περίοδο που υπηρέτησα ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος» τόνισε ο κ. Καλαφάτης.
 
«Η μεταρρυθμιστική ατζέντα της Κυβέρνησης όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη δεν αλλάζει», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. «Παραμένει σταθερά εμπροσθοβαρής και σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας όπως το realetate, η εστίαση, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θεωρώ ότι θα υπάρξει μια αναπτυξιακή έκρηξη μετά από κάποιους μήνες δοκιμασίας για τους φορείς της αγοράς, τόνισε. Ίσως θα πρέπει να συζητήσουμε μάλιστα και την τροποποίηση του αναπτυξιακού μοντέλου της πόλης το οποίο στηρίζεται στον τουρισμό και στην εστίαση. Στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξει ένας σχεδιασμός και μέσα από την Επιτροπή Επιστημόνων με επικεφαλής τον νομπελίστα κ. Πισσαρίδη η οποία έχει συσταθεί από τον Πρωθυπουργό για να μελετήσει το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας στα επόμενα χρόνια».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.