, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κανονικά τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ-Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της απεργίας τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ καθώς, όπως έγινε γνωστό, το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ δεν έχει λάβει κάποια απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή του στην απεργία.
H ΟΛΜΕ συμμετέχει στην απεργία διεκδικώντας μεταξύ άλλων την «προάσπιση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών και ανθρώπινα όρια ηλικίας, υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης».
Στην απεργία θα συμμετάσχουν γιατροί και νοσηλευτές στις δημόσιες δομές Υγείας, που θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.
Στην απεργία συμμετέχουν και οι υπάλληλοι των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, «σε μια προσπάθεια αλλαγής των εργασιακών τους σχέσεων και προς αποτροπή του κινδύνου απώλειας κατοχυρωμένων εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.